Zelf weer een kerkdienst bijwonen?

AANMELDEN. Zie het artikel hieronder: Kerkdiensten in Corona tijd - Stand van zaken juli 2020

Eerstkomende kerkdiensten

De dienstenzijn via televisie of internet te bekijken/beluisteren. En wel via de volgende manieren:
  • Live op de televisie om 9.30 uur via A1 Regio TV. De kanalen zijn: Telford 1340; Ziggo 36 cq 333, KPN 1340, T-Mobile 728 en Xs4All 1340.
  • Op internet kunt u de uitzending op elk tijdstip vanaf 22 maart 9.30 uur bekijken of beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul dan ‘Kruiskerk Nijkerk’ in bij ‘vind u kerk’, klik op de lichtblauwe balk met ‘Kruiskerk Nijkerk’ en er komt in uw scherm de uitzending van deze zondag te staan (met alle eerdere uitzendingen eronder). Klik dan naar keuze op ‘luisteren’ of ‘kijken’ achter de dienst van deze zondag. NB. De uitzending begint 10 à 15 minuten voor aanvang van de dienst.
  • Kerkomroep.nl is ook te vinden op deze site: Klik op "Eredienst" en vervolgens opnderaan op "Kerkomroep". Klik daar bovenaan de pagina op de link naar kerkomroep.nl en u komt op het deel "Kruiskerk".
  • Directe link naar A1: https://kerktv.a1mediagroep.nl/player/kruiskerk/

Eredienst op zondag 1 november 2020

Aanvang:                  9.30 uur
Voorganger:              Egbert Egberts, jubileum Theo te Brake
Ouderling van dienst: Maarten van Dam
Organist:                  Theo te Brake
Koster:                    Nico van de Bunt
Kindernevendienst:   Groep 1-8

Collectedoelen
1e collecte – Solidariteitskas, College van Kerkrentmeesters
2e collecte – Kerk
3e collecte – Onderhoud gebouwen

De morgendienst op zondagmorgen 1 november
Jubileum Theo te Brake: 40 jaar organist
In deze dienst staan we stil bij het jubileum van Theo. Graag sta ik met u stil bij de betekenis van zang en muziek voor kerk en geloof. We lezen daarbij Psalm 150.
Ds. Egbert Egberts

Theo te Brake 40 jaar organist
Velen van u weten het vast nog. Joop Zoetemelk won de Tour de France en Prinses Beatrix werd gekroond tot Koningin. We introduceerden de strippenkaart en de ‘rubik kubus’ zag het daglicht tijdens een speelgoedbeurs in Londen.

Zo lang is het geleden dat Theo te Brake, om precies te zijn op 1 oktober 1980 begon als kerkorganist. Maar al op 8 jarige leeftijd stimuleerde zijn vader Gerrit Jan te Brake hem om te gaan oefenen op het traporgel, ook wel harmonium genoemd. In 1973 kwam hij in Nijkerk wonen. In onze gemeente benoemde de heer (W)im Hulshof hem officieel tot organist van de Gereformeerde Kerk van Nijkerk. Theo te Brake volgde de vermaarde organist Verhoogh op. Theo begeleidde het kerkkoor ‘Gode de Eer’ gedurende 25 jaar en maakte naast zijn baan bij Prorail graag tijd vrij voor zijn grote liefde ‘het bespelen van het kerkorgel’. Samen met Alie en zijn twee dochters maken ze jarenlang deel uit van onze gemeente en daar zijn we ze dankbaar voor.
Op zondag 1 november 2020 besteden we in de ochtenddienst aandacht aan dit jubileum. Uiteraard wordt deze bijzondere dienst omlijst met veel muziek. Helaas kunnen we dit feest niet met veel mensen fysiek beleven. Ook in deze dienst zijn we aan een maximaal aantal van 30 bezoekers gehouden. Een deel van onze gasten zal bestaan uit de familie van Theo en Alie. Maar niet getreurd. A1 omroep verzorgt ook deze zondag weer de uitzending en brengt de beelden weer keurig bij u thuis op de TV. Zo kunnen we in gedachte bij Theo en zijn familie zijn.
Theo een fijne dienst toegewenst!
Het College van Kerkrentmeesters,
Maarten van Dam, Voorzitter

Eredienst op woensdag 4 november 2020 - Dankdag

Aanvang:                  9.30 uur
Voorganger:              Klaas van der Sloot
Ouderling van dienst: Anneke van den Pol
Organist:                  Henk Hortensius
Koster:                    Jan Kamphorst

Collectedoelen:
1e collecte – Diaconie
2e collecte – Kerk
Hoe u kunt bijdragen staat in het artikel "Collectes Diaconie en Kerk in deze periode".
Collecte 4 november – Eigen diaconie.
Op Dankdag is de opbrengst van de eerste collecte bestemd voor de eigen diaconie. We zijn dankbaar voor wat we ontvangen hebben en willen daarvan ook doorgeven. Met deze gaven financieren we de activiteiten van onze diaconie. Hiermee financieren we onder andere de 400 euro acties gericht op diaconale doelen, aangedragen door onze eigen gemeenteleden en ondersteunen we bloemenfonds, hospice en NDB. Ook de kerstattenties worden uit de opbrengsten van de collectes gefinancierd. Ten slotte geven we hulp en extra aandacht aan gemeenteleden die daar behoefte aan hebben. We bevelen deze collecte van harte bij u aan.

Woensdagavond 4 november Dankstond
Thema: De dankbare Samaritaan
Komende woensdagavond 4 november om 19.30 uur is onze jaarlijkse Dankstond. Danken in deze bijzondere tijd waarin we gebukt gaan onder de pijnlijke gevolgen van het coronavirus, is dat niet wat vreemd en misschien van ons wel te veel gevraagd? Paulus denkt daar anders over. In één van zijn brieven schrijft hij: ‘Dank God onder alle omstandigheden!’ Dat willen we woensdagavond dan ook doen. God danken juist in deze coronatijdtijd.
We lezen uit Lukas 17: 11-19 over de dankbare Samaritaan. De dienst is mee te vieren -zoals u gewend bent- via de uitzending van A1 Regio tv en ook via de bekende kanalen op internet.
KvdS