Eerstkomende kerkdiensten

Ds. Jan Willem Overvliet
Ouderling van dienst Henk de Jong
Tweede ouderling Arie Mak
Diaken Annette de Groot, Aart  Hoeve, Fred Jansen, Jan van den Born,  Dick Groenewoudt, Rikus Lozeman, Henk-Jan van Meerveld, Kees Vermeulen
Gastvrouw/-heer Henry Lozeman, Dick Woudenberg, Rianne Koelewijn
Lector Tonny Dekker
Organist Wouter van den Broek
Koster Henk Lozeman
Jongerennevendienst nvt
Groep 1-2 Ans Guliker en Marieke Rustenhoven
Groep 3-4 Jeanette Guliker en Diana van Bloemendaal
Groep 5-6 Liesbeth van Dasselaar en Marjanne Pranger
Groep 7-8 Gerda en Joanny Terwiel
Oppas Jenneke Hogeveen, Elize van Maanen, Leonie van Keulen, Nika van Dasselaar

Kruiskerk - 18.30 uur- Kringviering
Ds. Jan Willem Overvliet
Organist  Henk Zuidema

De Pol - 10.30 uur  - Heilig Avondmaal
Ds. Klaas van der Sloot
Ouderling van dienst Marijke Flierman
Diakenen Gerda de Jong en Petra Cornelissen

De eerste collecte is de Avondmaalscollecte.
De tweede collecte is bestemd voor de kerk.
De collecte aan de uitgang is bestemd voor onderhoud van de gebouwen.
De avondmaalscollecte willen we bestemmen voor Zuid Soedan. In Zuid Soedan  heerste jarenlang een burgeroorlog. Pas in 2018 werd een wankel vredesakkoord getekend. De veiligheidssituatie in Zuid Sudan is nog steeds onvoorspelbaar. Het aantal gevechten is in 2018 afgenomen. Maar gevechten vinden nog wel plaats in het land. Ook vinden er nog veel mensenrechtenschendingen plaats. In Zuid-Soedan zijn nog steeds 7,1 miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp. En 4,2 miljoen mensen zijn ontheemd.
Vrouwen die in armoede leven in Zuid-Soedan, staan elke dag voor de vraag hoe ze hun kinderen moeten voeden en kleden. Vaak verbouwen ze op kleine schaal voedsel om te verkopen en zo wat extra’s te verdienen voor hun gezin.
Om hun inkomen te vergroten, volgden de meest kwetsbare vrouwen in het stadje Maridi landbouwtrainingen van het Environmental Rehabilitation Program (ERP), partner van Kerk in Actie. Ook ontvangen ze zaaigoed, zodat ze meer kunnen verbouwen en oogsten.
Dit jaar traint ERP bovendien honderd vrouwen in het houden van bijen. De vrouwen krijgen eigen bijenkorven en leren hoe ze honing kunnen verwerken en verpakken. De vrouwen verkopen de oogst en de honing, dit betekent een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel van het ERP is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen.

Bij de kerkdiensten
Kindernevendiensten: voor de groepen 1- 8.
Verhaal: Opnieuw geboren (nadruk vs. 1-16) N.a.v. Johannes 3:1-21.