Kerkelijk Bureau

Kerkelijk BureauKerkelijk Bureau, Venestraat 44, 3861 BX Nijkerk, tel. 033 - 24 58 398

Het Kerkelijk Bureau is het administratieve hart van onze kerk. Jolanda Guliker en Gerda Kraal zijn het "gezicht" bij het Kerkelijk Bureau.

Met al uw vragen kunt u bij hen op
maandagmorgen (10:00 - 12:00) en
donderdagavond (19:00 - 20:00) terecht. Zij zijn ook telefonisch of via de e-mail bereikbaar: Tel. 033 - 24 58 398

Voor de onderstaande zaken kunt u bij het Kerkelijk Bureau terecht:

Doop: Bespreken met uw wijkpredikant en aanvragen bij het Kerkelijk Bureau.

Geboorte: Doorgeven aan uw wijkpredikant, uw wijkouderling en het Kerkelijk Bureau.

Huwelijk: Contact opnemen met uw wijkpredikant. De koster zo spoedig mogelijk inlichten i.v.m reservering van het kerkgebouw, vervolgens aanvragen bij het Kerkelijk Bureau.

Verhuizing: Binnen Nijkerk opgeven bij het Kerkelijk Bureau. Bij vertrek naar een andere plaats: Bewijs van doop/belijdenis aanvragen bij het Kerkelijk Bureau. Inleveren bij de kerk in de plaats waar jij/u gaat wonen.

Nieuw ingekomen: Het Kerkelijk bureau is ook de plaats waar jij/u de attestatie (bewijs van lidmaatschap) kunt inleveren, als u in Nijkerk bent komen wonen.

Opname ziekenhuis:
s.v.p. doorgeven aan wijkpredikant

Overlijden:
De wijkpredikant informeren.Als deze niet bereikbaar is, dan één van de predikanten inlichten of een wijkouderling/pastoraal medewerker

Collectebonnen:
Collectebonnen zijn verkrijgbaar bij het Kerkelijk Bureau. Er zijn twee mogelijkheden om in het bezit te komen van collectebonnen. U kunt ze bestellen via de webshop. De collectebonnen worden dan bij u thuis bezorgd of u kunt ze ophalen. Er wordt bij thuisbezorgen een bedrag in rekening gebracht voor porto- en administratiekosten.
Een andere wijze om aan collectebonnen te komen is om deze af te halen tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau. Collectebonnen zijn verkrijgbaar in coupures van € 1,00, € 0,50 en € 0,25

Tevens kunt u terecht voor kopieerwerk indien gerelateerd aan kerkelijke activiteiten.

Voor archiefzaken kunt u terecht bij G.J.H. van den Brink; tel 2457822.

Studieadressen
Kinderen die gaan studeren worden automatisch overgeschreven naar de burgerlijke gemeente waar zij gaan wonen.
Formeel is het dan zo dat de student automatisch lid wordt van de kerkelijke gemeente aldaar.
Als zij/hij daarmee akkoord gaat kan dit zo blijven en hoeft er verder niets te worden gedaan.
Willen zij lid blijven van de kerkelijke gemeente Nijkerk dan is dat ook mogelijk. Zij worden dan "voorkeurlid".
Graag een bericht naar het kerkelijk bureau als er een voorkeurlidmaatschap aangevraagd moet worden.
Indien geen bericht gaan we er van uit dat de student lid wordt in de nieuwe woongemeente.

↑ Top