Alpha cursus

Alpha is geschikt voor iedereen die op zoek is naar wat het christelijk geloof inhoud.
Alpha is voor iedereen! Voor jong, oud, gelovig, twijfelend of niet-gelovig.
Alpha is voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof zonder poespas en voor mensen die pas christen zijn geworden, maar ook voor mensen die hun misschien wat ‘weggezakte’ geloof opnieuw willen doordenken.

De Alpha-cursus bestaat uit 10 avonden en een kort weekend. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus is gratis en start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een inleiding over een bepaald onderwerp. Zaken die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: Is er meer? Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus aan een kruis? Wie is de Heilige Geest eigenlijk? Waarom en hoe kun je bidden? Kun je een relatie hebben met God?
Daarna praat je in kleine groepjes door en is er veel ruimte tot interactie en het stellen van vragen. Het logo van de Alpha is juist daarom een groot vraagteken. Geen vraag is te gek, dit kan juist leiden tot hele boeiende gesprekken! In de cursus krijg je zo hopelijk antwoorden op deze en op andere vragen.

Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar een startavond en ontdek het zelf! Of neem juist iemand anders mee, van wie jij denkt dat hij of zij hier iets aan kan hebben en kom gezellig samen!

De interkerkelijke kick-off van de Alpha-cursus vindt plaats op 21 september 2017. Inloop vanaf 18:45 uur. Eten om 19:00 uur. 
Na het eten koffie/thee met iets lekkers en uiteraard informatie over wat de Alphacursus inhoudt.
Vervolgens krijg je een voorproefje van een Alpha-avond en wordt de eerste inleiding gegeven: Is er meer?
Locatie van de kick-off: gebouw van de Voedselbank, Torenstraat 2-4, Nijkerk (voormalig Jumbo-pand, let op: de ingang is aan de kant van het parkeerterrein).
Na deze startavond zijn er meerdere mogelijkheden om een cursus te volgen, namelijk een ochtendAlpha, een avondAlpha, een vrouwenAlpha en een Youth Alpha.
Wil je meer informatie of wil je je opgeven voor de kick-off, neem dan contact op met bij Jantine, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-19838500

Voor meer info zie de website van de Alphacursus.

 


↑ Top  

© Gereformeerde Kerk - Nijkerk 2018   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy