Bijbelstudie / Verdiepingskring Emmaüs

Er zijn groepen gemeenteleden die gezamenlijk bijbelstudie verrichten. Officiële groepen zijn er niet. Wilt u zich aansluiten bij een bijbelstudiegroep, neem dan contact op met predikant of ouderling.

Bijbelstudie via internet

Internet biedt diverse mogelijkheden om aan bijbelstudie te doen. Hieronder een aantal links naar sites die zich richten op de bijbel:
- GospelWords
- Online Bijbel
- Biblia net
- Statenvertaling - 1
- Statenvertaling - 2
- Willibrordbijbel
- Downloadbijbel

Verdiepingskring Emmaüs. (NIEUW in 2017)

Deze kring is bedoeld voor mensen van ca. 21 - 45 jaar die willen nadenken over God, geloof en kerk. Ontmoeting en onderlinge gesprekken zullen daarbij belangrijk zijn. Uiteraard is er gelegenheid om de vragen te stellen die voor jou belangrijk zijn.

De kring is voor jou bedoeld in bijvoorbeeld de volgende situaties:
- wellicht loop je al langer rond met je vragen over geloof en kerk. Deze verdiepingskring biedt jou de gelegenheid om daar mee aan de slag te gaan;
- je kunt in dit opzicht ook heel verschillend zijn als partners en het gesprek met elkaar hierover willen voeren, bijv. als voorbereiding op een huwelijk of verdieping van een relatie;
- anderen hebben mij benaderd met de vraag of hun kinderen gedoopt kunnen worden;
- voor jezelf overweeg je belijdenis of de (volwassen)doop. Maar daar wil je uiteraard eerst eens over nadenken en over praten;
- je hebt belangstelling voor het christelijk geloof maar bent er niet of nauwelijks mee bekend.

Met al dit soort vragen en overwegingen ben jij welkom bij deze verdiepingskring.
Opzet is elkaar komend winterseizoen (oktober t/m maart) elke 2 weken te treffen. De data bepalen we in onderling overleg. Het is ook leuk en inspirerend om af en toe samen iets te ondernemen, of om eens samen te eten. Het wordt dus niet alleen een gesprekskring waarbij we alleen maar letterlijk ‘in de kring’ zitten.
Tot zo ver het basisidee.

Spreekt dit je aan, neem dan contact met Ds. Egbert Egberts (tel.2462602 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

↑ Top