Gebedsgroep

Marry Kerssies en Anneke van der Zwan

De gebedsgroep bestaat op dit moment uit 7 mensen.

De kring is toegankelijk voor iedereen ook voor wie er minder frequent aan kan deelnemen. Elke tweede donderdag van de maand komen we in de consistorie bij elkaar van 19.15u - 20.15u.
De opzet is dat we bidden voor het kerkenwerk in onze gemeente en de in het kerkblad genoemde mensen vanwege ziekte, nood of juist vreugde. Daarbij kunnen ook andere  (wereld) noden en vreugden aan de orde komen.
Daarnaast hebben wij gebedspunten op papier staan betreffende de diverse kanten van ons kerkelijk leven, waarvan elke maand een deel aan de orde komt. Wij beginnen met een moment van bezinning, een openingsgebed en een lied, we sluiten ook af met een lied.
We bidden samen in de vorm van een kringgebed met afspraken waarvoor gebeden  wordt en wie wel of niet zal bidden.
We besluiten met het verzenden van 1 of 2 kaarten ter bemoediging aan één/enkele van de in het kerkblad genoemde mensen.

Wij zijn er van overtuigd dat het naast de inzet van veel mensen in diverse kerkelijke groepen, commissies en verenigingen ook goed is dat men gedragen wordt door het gebed van anderen, ook uit de gemeente. Het gebed voor “de noden der heiligen” hoort daar ook bij. Wil je meer weten of ervaren hoe we biddend samen zijn, kom gerust een keer langs. Het aantal “bidders “ mag gerust versterkt worden.