Eerstkomende kerkdiensten

Groep 3-4 Wilma Baatje en Hilda Vos
Groep 5-6 Ingrid van Loo en Lotte van Loo
Groep 7-8 Alice Guliker en Annemarieke Hazeleger
Oppas Lisa Vermeijs, Susanne Riemens, Jonneke Koenderink, Lièn van Dasselaar, Aniek Bouwman

Kruiskerk - 18.30 uur
Ds. Bernhard Steenwijk Praise dienst
  begeleiding band

De eerste collecte is bestemd voor de Diaconie.
De tweede collecte is bestemd voor de kerk.
De collecte aan de uitgang is bestemd voor rente en aflossing van de gebouwen.
Collecte 17 december – Eigen diaconie
Deze zondag is de opbrengst van de eerste collecte bestemd voor de eigen diaconie. De inkomsten van de diaconie komen voornamelijk uit giften en collectes. Met behulp van deze gaven financieren we de activiteiten van onze diaconie. Eén van die activiteiten waar de diaconie afgelopen week mee bezig was, zijn de kerstattenties. Ook leveren we op dit moment noodsteun. Verder zijn er nog terugkerende 400,00 euro acties gericht op diaconale doelen aangedragen door onze eigen gemeenteleden, en ondersteunen we bloemenfonds, hospice en NDB. We bevelen deze collecte van harte bij u aan.

Bij de kerkdiensten

Jongerennevendienst voor klas 1 t/m 3.
Thema: De tijd tikt door, totdat…? N.a.v. 1 Petrus 5:8-9a.

Kindernevendiensten: voor de groepen 1 t/m 8.
Verhaal: Jona voert zijn opdracht uit, n.a.v. Jona 3.

Kerkradio: Deze dienst wordt uitgezonden in beeld en geluid. Meer info: Beeld en geluid buiten de Kerk.

Kerstproject kindernevendienst, derde adventsweek (17 december)
Jona 3: Gehoorzamen aan Gods liefde.
God wil liever vergeven dan bestraffen. Daarom stuurt Hij opnieuw Jona naar Ninevé. De mensen van Ninevé horen de boodschap en gooien het roer direct om. De mensen bekeren zich.
Bekeren is teruggaan naar God: het verkeerde achter je laten en weer het goede doen. Een nieuw leven, weer helemaal op God en je naaste gericht. Op weg naar Kerst hopen wij op de Verlosser, op Jezus’ komst. Luister naar Gods waarschuwingen en aanwijzingen.
Gebruik Gods Woord als je kompas zodat je de juiste richting blijft volgen, zodat je kunt leven en Gods liefde vol vreugde kunt tonen. De cirkel van het kompas is wit: de kleur van God. Het kompas is gemaakt van hout als nieuw leven. De cirkel is van touw gemaakt en verwijst naar de verbondenheid van God met de mensen.

Projectlied
Refrein:
Voor alle mensen groot en klein
wil God zo graag de Redder zijn.
Luister naar dit verhaal, je wordt
gegrepen door de liefde van God.

Coupletten 17 december:
God vraagt opnieuw gehoorzaamheid
en nu is Jona wel bereid.
Hij gaat naar Ninevé en leert:
vergeving voor wie zich bekeert.

Zo kwam Gods liefde aan het licht,
voor heel de stad een blij bericht.
Ook wij belijden onze schuld
en zien in Jezus Gods geduld.

Zondagmorgen Kruiskerk
Thema: ‘Als alles duister is…’
Zondag de derde zondag van advent. In de adventstijd leven we vanuit het duister het licht tegemoet. Zondagmorgen lezen we over de duisternis in het leven van Jona en hoe hij door God weer in het licht werd gezet om licht te brengen in het leven van de inwoners van Nineve. Dat bepaalt ons bij de duisternis in ons eigen leven en hoe wij zelf reiken en hunkeren naar het licht. ‘Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft…’
Ds. K.J. van der Sloot

Avonddienst Kruiskerk
Zondagavond 18.30 uur staat de dienst in het teken van het komende kerstfeest. Het thema van deze praisedienst is ‘kerst’. Daar kun je vele gedachten bij hebben. De band ‘Wakin’ zal een aantal prachtige liederen zingen waarbij er zeker ook een aantal meezingers zullen zijn. Met en voor elkaar hopen we op een gezegende dienst.
 Ds. Bernhard H. Steenwijk

I.S.O.N./Lichtpunt
07.00 u Klassieke muziek
08.00 u Religieuze muziek met een meditatief moment
09.00 u. Uitzending verzorgd door één van de deelnemende kerken met daarin het kinderverhaal en een kerkdienst
11.00 u Lichtpunt: Gospelprogramma
12.00 u Lichtpunt: Het interview
12.30 u Lichtpunt: Christelijk muziekprogramma
13.00 u Non-stop Christelijke muziek
15.00-19.00 u Herhaling van het programma van 09.00-13.00 uur van vorige week zondag

Te ontvangen via kabel 93.1, ether 106.8, UPC digitaal 36 of KPN 957. Via de kabelkrant kan de uitzending onderbroken worden door reclame of een tv-uitzending.

↑ Top