Zelf weer een kerkdienst bijwonen?

AANMELDEN. Zie het artikel hieronder: Kerkdiensten in Corona tijd - Stand van zaken juli 2020

 

Eerstkomende kerkdiensten

 
De speciaal samengestelde Corona-diensten zonder publiek zijn alleen via televisie of internet te bekijken/beluisteren. En wel via de volgende manieren:
  • Live op de televisie om 9.30 uur via A1 Regio TV. De kanalen zijn: Telford 1340; Ziggo 36 cq 333, KPN 1340, T-Mobile 728 en Xs4All 1340.
  • Op internet kunt u de uitzending op elk tijdstip vanaf 22 maart 9.30 uur bekijken of beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul dan ‘Kruiskerk Nijkerk’ in bij ‘vind u kerk’, klik op de lichtblauwe balk met ‘Kruiskerk Nijkerk’ en er komt in uw scherm de uitzending van 22 maart te staan (met alle eerdere uitzendingen eronder). Klik dan naar keuze op ‘luisteren’ of ‘kijken’ achter de dienst van 22 maart.
  • Kerkomroep.nl is ook te vinden op deze site: Klik op "Eredienst" en vervolgens opnderaan op "Kerkomroep". Klik daar bovenaan de pagina op de link naar kerkomroep.nl en u komt op het deel "Kruiskerk". NB. De beperkingen in bandbreedte bij kerkomroep.nl zijn opgeheven. Ieder zou de dienst nu via dit medium moeten kunnen ontvangen.
  • Directe link naar A1: https://kerktv.a1mediagroep.nl/player/kruiskerk/ 

Daarnaast kan men ook kijken naar een korte dienst uitgezonden door de EO op NPO2. De tv-kerkdienst bestaat uit een bijbellezing, gebed, enkele liederen en een overdenking. 

 

Eredienst op zondag 20 september 2020 - Startzondag

Aanvang:                  9.30 uur
Voorganger:              Ds. Egbert Egberts
Ouderling van dienst: Henk-Jan Kraaij
Diaken:                     Kees Vermeulen
Lestor:                      Erik Vedder
Organist:                   Geurt Albert Buitenhuis
Zang:                        Ensemble Suzanne Riemens
Koster:                      Jan en Marrie Kerssies
Kindernevendienst:
Groep 1, 2, 3, 4:       Gerda Schreurs en Anita van de Pol
Groep 5, 6, 7, 8:       Liesbeth van Dasselaar en Eline van Dasselaar

Collectedoelen:
1e collecte – Eigen jeugdwerk
2e collecte – Kerk
3e collecte – Onderhoud   gebouwen
Hoe u kunt bijdragen staat in het artikel "Collectes Diaconie en Kerk in deze periode".
Collecte zondag 20 september 2020 – Eigen jeugdwerk.
Deze zondag starten we met het nieuwe seizoen. Het is coronatijd, dus het gaat allemaal wat anders dan normaal. Toch gaan we weer met het kerkenwerk en ook met het jeugdwerk beginnen. We zijn langzaam aan het uitvinden hoe het allemaal kan zonder onze gezondheid en die van anderen in gevaar te brengen. We hopen op een interessant seizoen.
Aan dit begin van het seizoen wordt er gecollecteerd voor het jeugdwerk van onze eigen Kerk. We bevelen de collecte van harte bij u aan. Investeren in onze jeugd en de activiteiten in de Kerk is belangrijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn gebruik te maken van de collecte of de givt-app, dan kunt u altijd een bijdrage overmaken op het rekeningnummer van het jeugdwerk van onze kerk. NL 17 RABO 0341.7712.95. t.n.v. Geref. Kerk Nijkerk inzake jeugdwerk.
Fred Jansen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 2459450

De morgendienst in de Kruiskerk op zondag 20 september
Startzondag
Thema: ‘Het goede leven’
m.m.v. ensemble zangers en zangeressen Tin Speransa
Het zal op voorhand duidelijk zijn dat we onze startzondag niet kunnen vieren zoals we in de afgelopen jaren deden. Gelukkig heeft een aantal gemeenteleden de handen ineen geslagen en toch activiteiten georganiseerd. U leest daarover meer in deze kerkbode. Fijn, en dank voor jullie inzet!
In de morgendienst, de startdienst, sluiten we aan bij het jaarthema van de P.K.N.: ‘Het goede leven’. Muzikale medewerking wordt verleend door het ensemble zangers en zangeressen dat we ook mochten begroeten op Eerste Pinksterdag. Suzanne Riemens-Buitink heeft e.e.a. georganiseerd, waarvoor dank!
Ds. Egbert Egberts

Kerkdiensten in Corona tijd - Stand van zaken juli 2020.

 

We zijn, sinds het vorige artikel, inmiddels ruim een maand verder. Kerkdiensten zijn weer mogelijk. Met in achtneming van de anderhalve meter regel biedt onze kerk ruimte aan maximaal 100 kerkgangers. Diensten mogen ondersteund worden door zangers en musici. Ook is gemeentezang onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk.

De kerkenraad heeft indertijd besloten voorlopig (in ieder geval tot 1 september) door te gaan met uitsluitend online diensten. Voor diensten met een ‘bijzonder’ karakter, waarbij overigens de gasten uitgenodigd worden, maken we een uitzondering.
Op woensdag 8 juli 2020 heeft de Kerkenraad een nieuw besluit genomen. Per 6 september zijn we voornemens de diensten weer open te stellen voor een beperkt aantal kerkgangers per Eredienst .

Echter, de organisatie van kerkdiensten in corona tijd is vanwege de veiligheid ingewikkeld. Veel zaken gaan anders. Denk daarbij aan een uitnodigingsbeleid - u kunt alleen maar komen als u uitgenodigd bent -, de looproutes, het feit dat men geen vrije keus heeft qua zitplaats, niet kunnen koffie drinken na afloop of even op een ander wachten na de dienst. De ontmoeting en het zijn van één gemeenschap kan nog maar beperkt plaatsvinden. De diensten blijven - voor en na 6 september- via A1 omroep uitgezonden worden.

Voordat we beginnen met een fysieke Eredienst moeten er een aantal randvoorwaarden geregeld zijn.
Allereerst willen we graag weten wie de kerkdiensten graag fysiek bij willen wonen. Bij gezinnen dienen alle gezinsleden genoemd te worden! Als we inzicht hebben in de aantallen, kunnen we kijken naar een uitnodigingsbeleid. Uiteraard kan men altijd van mening veranderen.
We hebben ook een aantal coördinatoren nodig: mensen die de gezondheidsvragen kunnen stellen, letten op de looproutes, plaatsen aanwijzen en ook tellen. Daarnaast een uitvoerder van het uitnodigingsbeleid. Zij/hij nodigt gemeenteleden uit.

De organisatie van een Eredienst vraagt een behoorlijke voorbereiding. En zonder de hulp van de coördinatoren en uitnodiger(s) gaat het niet lukken om deze diensten vorm te geven. Wij roepen gemeenteleden op zich aan te melden voor deze functies. Dat kan via onderstaand E-mailadres. Onder vermelding van naam en gewenste functie (coördinator en/of uitnodiger) en adres.
Wilt u vanaf september in de mogelijkheid worden gesteld om de Erediensten bij te wonen, meldt u dan vrijblijvend aan met vermelding van alle namen en geboortedata plus het adres. Bent u niet zo handig met internet dan is er vast wel een gemeentelid die u wil helpen met uw aanmelding.

Helaas, wij zien het graag ook anders, worden de diensten alleen opengesteld voor gemeenteleden die zich hebben aangemeld.

Voor beide aanmeldingen kunt u het speciale E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken.

Het is waardevol om weer samen te kunnen komen, elkaar in de ogen te kijken en elkaar (figuurlijk) vast te kunnen houden. Veiligheid staat daarbij voorop. Ook daarbij willen we denken aan onze medemens.

De kerkenraad.

 
 

© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy