Eerstkomende kerkdiensten

  

De diensten zijn via televisie of internet te bekijken/beluisteren. En wel via de volgende manieren:
  • Live op de televisie om 9.30 uur via A1 Regio TV. De kanalen zijn: Telford 1340; Ziggo 36 cq 333, KPN 1340, T-Mobile 728 en Xs4All 1340.
  • Op internet kunt u de uitzending op elk tijdstip vanaf 22 maart 9.30 uur bekijken of beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul dan ‘Kruiskerk Nijkerk’ in bij ‘vind u kerk’, klik op de lichtblauwe balk met ‘Kruiskerk Nijkerk’ en er komt in uw scherm de uitzending van deze zondag te staan (met alle eerdere uitzendingen eronder). Klik dan naar keuze op ‘luisteren’ of ‘kijken’ achter de dienst van deze zondag. NB. De uitzending begint 10 à 15 minuten voor aanvang van de dienst.
  • Kerkomroep.nl is ook te vinden op deze site: Klik op "Eredienst" en vervolgens opnderaan op "Kerkomroep". Klik daar bovenaan de pagina op de link naar kerkomroep.nl en u komt op het deel "Kruiskerk".  (NB. kerkomroep heeft op dit moment wat problremen. Mochten die zich voordoen, maak dan gebruik van onderstaande links)
  • Directe link naar A1: https://kerktv.a1mediagroep.nl/player/kruiskerk/ 
    te gebruiken tijdens de dienst:
  • Tweede link naar A1: https://stream.a1mediagroep.nl/player/tv/ 
  • A1 link naar de kruiskerk: https://stream.a1mediagroep.nl/player/kruiskerk/ 


Eredienst op zondag 28 februari 2021

Aanvang:                             9.30 uur
Voorganger:                      Ds. J. Knoop, Nijkerk
Ouderling van dienst: Hielke Wolters
Organist:                            Henk Hortensius
Koster:                                Nico van de Bunt

Collectedoelen:
1e collecte – Diaconie (Nijkerks Diaconaal Beraad)
2e collecte – Kerk
3e collecte – Onderhoud gebouwen
Collecte 28 februari 2021 – Nijkerks Diaconaal Beraad
In het Nijkerks Diaconaal Beraad (NDB) werken 10 protestantse - en de katholieke kerken uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken samen. De krachten zijn gebundeld om als kerken te dienen en een bijdrage te leveren aan het welzijn van alle mensen die in de gemeente Nijkerk wonen.
Het NDB is er voor mensen die tijdelijk of langdurig in moeilijke of kwetsbare situaties verkeren. Het NDB doet dit in navolging van Jezus vanuit de Bijbelse diaconale opdracht om in praktische zin om te zien naar de naasten in nood en de zwakken in de samenleving.
Diaconaat is delen. Barmhartigheid en gerechtigheid zijn daarbij kernwoorden. Al heel lang laten christenen zich inspireren door woorden van Jezus in de Bergrede (zie Mattheus 5), ook bekend als de zeven werken van barmhartigheid. Daarbij gaat het om:
De hongerigen spijzen;
De dorstigen laven;
De naakten kleden;
De vreemdelingen herbergen;
De zieken bezoeken;
De gevangenen bezoeken;
De doden begraven.
Zie ook het Bijbelverhaal uit Lukas 10:25-37. Het verhaal dat Jezus daar vertelt gaat over de barmhartige Samaritaan. Deze zondag wordt er gecollecteerd in alle aangesloten kerken voor het werk van het NDB. Van harte aanbevolen.
Komende weken zullen er artikelen in Het Kompas en op de website geplaatst worden over de activiteiten die het NDB verricht. Voor wie nu al meer wil weten: Kijk op de website van het NDB: https://www.ndbnijkerk.nl

Fred Jansen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 033-2459450

Collecte Villa Pardoes.
De collecte die gehouden is voor Villa Pardoes op 10 januari (een initiatief van Corlaer Cycling) heeft een bedrag opgeleverd van
€ 1.153,50. Een prachtig bedrag waarvoor onze dank.


© Gereformeerde Kerk Nijkerk   Leden   Account aanmaken?   ANBI   Privacy