Zelf weer een kerkdienst bijwonen?

AANMELDEN. Zie het artikel hieronder: Kerkdiensten in Corona tijd - Stand van zaken juli 2020

Eerstkomende kerkdiensten

De dienstenzijn via televisie of internet te bekijken/beluisteren. En wel via de volgende manieren:
  • Live op de televisie om 9.30 uur via A1 Regio TV. De kanalen zijn: Telford 1340; Ziggo 36 cq 333, KPN 1340, T-Mobile 728 en Xs4All 1340.
  • Op internet kunt u de uitzending op elk tijdstip vanaf 22 maart 9.30 uur bekijken of beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul dan ‘Kruiskerk Nijkerk’ in bij ‘vind u kerk’, klik op de lichtblauwe balk met ‘Kruiskerk Nijkerk’ en er komt in uw scherm de uitzending van deze zondag te staan (met alle eerdere uitzendingen eronder). Klik dan naar keuze op ‘luisteren’ of ‘kijken’ achter de dienst van deze zondag. NB. De uitzending begint 10 à 15 minuten voor aanvang van de dienst.
  • Kerkomroep.nl is ook te vinden op deze site: Klik op "Eredienst" en vervolgens opnderaan op "Kerkomroep". Klik daar bovenaan de pagina op de link naar kerkomroep.nl en u komt op het deel "Kruiskerk".
  • Directe link naar A1: https://kerktv.a1mediagroep.nl/player/kruiskerk/

Eredienst op zondag 29 november 2020
1e Advent

Aanvang:                  9.30 uur
Voorganger:              Klaas van der Sloot
Ouderling van dienst: Jelly Postma
Organist:                  Henk Hortensius
Zang:                       Wakin’
Koster:                     Henk Lozeman
Kindernevendienst:    Groep 1 – 8

Collectedoelen
1e collecte – diaconie
2e collecte – Kerk
3e collecte – Onderhoud gebouwen

Zondag 29 november: Doopdienst
Thema: ‘Als een kind…’
Zondag is het de eerste zondag van advent. In ons toeleven naar het Kerstfeest mogen in deze dienst drie kinderen worden gedoopt. Het betreft Hanna Kooij, dochter van Jelmer en Dianne Kooij-van der Sloot, Tom Hof, zoon van Danny en Renate Hof-van der Stelt en Sanna Buijtenhuis, dochter van Arjan en Janine Buijtenhuis-Verhoef. Onze eigen band Wakin’ zal samen met Henk Hortensius op het orgel muzikale medewerking verlenen en de zang voor ons vertolken.
We starten in deze eerste adventsdienst ook het kerstproject samen met kindernevendienst en staan onder andere stil bij het verhaal van Zacharias in de tempel (Luc. 1: 5-25). Het thema van deze dienst luidt: ‘Als een kind…’
KvdS

Adventsvespers in de Kruiskerk

Adventsvespers 17.00 uur Kruiskerk
Aankomende zondag 29 november om 17.00 uur zal de eerste van een reeks van vier Adventsvespers gehouden worden in de Kruiskerk. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Naast de Schriftlezing, de gebeden en liederen klinken drie korte orgelwerken. Een van deze werken is de bewerking van Johann Sebastian Bach over het koraal ‘Nun komm, der Heiden Heiland’. Dit koraal gaat terug op het oudst bekende christelijke kerstlied. Naast het muziekstuk van Bach klinkt ook een orgelwerk van de 20e eeuwse Nederlandse organist en componist Piet Post. Hij hield van schilderen, en gaat in zijn muziek ook op een dergelijke manier te werk: de inhoud van een lied geeft hij in klankkleuren weer. De Vespers zijn vieringen die uitnodigen om stil te worden, om te luisteren en het hart te openen voor Christus en Zijn komst naar deze wereld. U kunt u aanmelden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De liturgie is hier te downloaden.