Eerstkomende kerkdiensten

Oppas Jenneke Hogeveen, Elize van Maanen, Leonie van Keulen, Nika van Dasselaar

Kruiskerk - 18.30 uur
Justin Boelhouwer Jeugddienst

De eerste collecte is bestemd voor (Kerk in Actie) Wereldiaconaat.
De tweede collecte is bestemd voor de kerk.
De collecte aan de uitgang is bestemd voor onderhoud van de gebouwen.
13 oktober  2019 – Zondag van het Werelddiakonaat.
Kansarme jongeren opgeleid tot topkok in Colombia.
In de sloppenwijken van Bogotá houden drugsgeweld en zware criminaliteit jongeren volledig in de greep. Kerk in Actie brengt daar met een ambitieus project verandering in.
In één van de gevaarlijkste wijken van de stad zijn we een kookschool annex restaurant gestart. Zestig kansarme jongeren worden er opgeleid tot chef-kok en leren hoogwaardige en gezonde gerechten te bereiden met producten van boeren uit de omgeving. Inmiddels is in de Colombiaanse stad Cali een tweede kookschool geopend. Op beide locaties leiden we in totaal 180 jongeren op. Collecteer mee en geef kwetsbare jongeren de kans van hun leven om niet in de criminaliteit verzeild te raken!
Per jaar is er plaats voor 200 jongeren op de kookschool. De school werkt samen met twintig restaurants, waar jongeren stage kunnen lopen en na hun opleiding kunnen werken. Anderen worden geholpen om zelf een kleinschalig eethuis te beginnen. Onder de leerlingen bevinden zich zowel ex-FARC soldaten als slachtoffers van het gewapend conflict in Colombia. Door samen een opleiding te volgen, leren vroegere tegenstanders met elkaar samen te werken. De kookschool draagt hiermee bij aan het belangrijke proces van vrede en verzoening.

Bij de kerkdiensten

Kindernevendiensten: voor de groepen 1- 6.
Verhaal: De Ark bij de Filistijnen N.a.v. 1 Samuël 5.

Beeld en Geluid
Deze dienst wordt uitgezonden in beeld en geluid. Meer info in het jaarboekje pagina 26 en 27.

Zondagmorgen 13 oktober:  bediening Heilige Doop
Zondagmorgen a.s. mag de doop bediend worden aan twee pasgeboren kinderen: Ties van Bloemendaal, zoon van Thijs en Marian, broertje van Nova, en aan Vivre van Maanen, dochter van Wilfred en Elize, zusje van Nevah en Ephron.
Graag tot zondagmorgen!
Ds. Egbert Egberts