Eerstkomende kerkdiensten

Tot 1 juni zijn er geen kerkdiensten in onze kerk.

De speciaal samengestelde Corona-diensten zonder publiek zijn alleen via televisie of internet te bekijken/beluisteren. En wel via de volgende manieren:
  • Live op de televisie om 9.30 uur via A1 Regio TV. De kanalen zijn: Telford 1340; Ziggo 36, KPN 1340, T-Mobile 728 en Xs4All 1340.
  • Op internet kunt u de uitzending op elk tijdstip vanaf 22 maart 9.30 uur bekijken of beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul dan ‘Kruiskerk Nijkerk’ in bij ‘vind u kerk’, klik op de lichtblauwe balk met ‘Kruiskerk Nijkerk’ en er komt in uw scherm de uitzending van 22 maart te staan (met alle eerdere uitzendingen eronder). Klik dan naar keuze op ‘luisteren’ of ‘kijken’ achter de dienst van 22 maart.
  • Kerkomroep.nl is ook te vinden op deze site: Klik op "Eredienst" en vervolgens opnderaan op "Kerkomroep". Klik daar bovenaan de pagina op de link naar kerkomroep.nl en u komt op het deel "Kruiskerk".

Daarnaast kan men ook kijken naar een korte dienst uitgezonden door de EO op NPO2. De tv-kerkdienst bestaat uit een bijbellezing, gebed, enkele liederen en een overdenking.

Eredienst op zondag 31 mei 2020 - Eerste Pinksterdag

Aanvang:                  9.30 uur
Voorganger:              Egbert Egberts
Ouderling van dienst: Margriet van der Ploeg
Organist:                  Geurt Albert Buitenhuis

Zondag 31 mei: Pinksteren!: ‘Wij leven van de wind!’
En een verzoek voor u……doet u mee?
De afgelopen weken hebben we ons voorbereid op het Pinksterfeest. ‘Aarde, regen en vuur’ waren de thema’s die ons daarbij voor ogen stonden. Zondag vieren we dan het Pinksterfeest. Een vierde en laatste element van de aarde en van het leven is daarbij richtinggevend: de wind. Jezus vergeleek het werken van Gods Geest met de wind. Daar wil ik met u over nadenken.
En ik heb nog een verzoek. Een gemeentelid stelde voor om samen een kaars aan te steken. Zondagmorgen zullen we in de Kruiskerk de paaskaars aansteken aan het begin van de dienst. Doet u thuis mee? Dat hoeft uiteraard geen grote paaskaars te zijn (mag wel). Een waxinelichtje kan evengoed. Maar laten we samen, met elkaar verbonden, het vuur brandend houden in onze gedachten en in onze harten – en dat juist op de Pinkstermorgen. Zet maar alvast een kaars of waxinelichtje klaar voor zondagmorgen! En maak daarvan dan een digitale foto, en stuur die naar mij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Suzanne Riemens-Buitink verzamelde een aantal zangeressen/zangers en musici van Tin Speransa, zij zullen voor ons optreden in deze dienst, samen met Geurt Albert (op het orgel).
Ds. Egbert Egberts

Wist u dat het voorbereiden van een online kerkdienst extra tijd vraagt…? We doen er alles aan om de kerkzaal goed in beeld te laten komen. Al staat de paaskaars nog steeds een beetje scheef…..

Hoe ervaart u onze Erediensten?

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening over onze Erediensten via A1 Mediagroep, kerktelefoon of kerkomroep.nl. Wilt u iets kwijt over de beeld-/geluidskwaliteit, zang/muziek/de preek of uw beleving hoe we samen digitaal Kerkzijn? Stuur dan uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit geeft ons inzicht hoe u het samen kerkzijn in deze  tijden van corona ervaart en wat meer onze aandacht vraagt. Bedankt alvast.

Namens de Evangelisatiecommissie, Lammertina Klein Obbink