V&T - Meister Eckhart op het kruispunt van oost en west
Donderdag, 25. Januari 2018, 20:00 - 22:00
Meister Eckhart op het kruispunt van oost en west
Inleider: dr. Bruno M.J. Nagel, studeerde filosofie, theologie, godsdienstwetenschappen en Indo-Iraanse talen en culturen

De middeleeuwse denker en mysticus Meister Eckhart (1260-1328) oefent vaak grote aantrekkingskracht uit op mensen die zoeken naar verdieping van hun christelijk perspectief op het bestaan. Maar ook wie vertrouwd is met vormen van oosterse spiritualiteit en mystiek, en vervolgens met Eckhart kennis maakt, heeft bij alle verschillen regelmatig een wonderlijke ervaring van herkenning.

In deze lezing komen centrale thema's uit het denken van Eckhart aan de orde naast kernthema's uit oosterse vormen van spiritualiteit die, ondanks het ontbreken van historische beïnvloeding, op een aantal punten opmerkelijke verwantschap vertonen met het denken en de spiritualiteit van Eckhart.

Info: Hettie Stemfoort
Datum: donderdag 25 januari 2018