V&T - Johannes Passion
Dinsdag, 13. Maart 2018, 20:00 - 22:00
Johannes Passion
Inleider: Piet Philipse

Bach heeft de Johannes Passion een aantal jaren vóór de Matthäus Passion gecomponeerd. De Johannes Passion heeft een meer intiem, maar ook een meer strijdlustig karakter. Eén koor en één orkest spelen de partijen, in afwijking van de Matthäus, die dubbelkorig is uitgevoerd. De eerste uitvoeringen van de Johannes Passion waren dan ook in de wat kleinere kerk in Leipzig, de Nicolaikerk, in tegenstelling tot de grotere Thomaskerk.

Piet Philipse, cantor/organist uit Bussum, zal ons deze avond meer vertellen over de Johannes Passion. Piet Philipse studeerde orgel en koordirectie aan de Zeeuwse muziekschool bij Adriaan Fonteyn. Hij was cantor/organist in Goes, ’s-Gravenpolder, Hilversum, Huizen, Amersfoort en Bussum.

Info: Edith Schuiling
Datum: dinsdag 13 maart 2018