Agenda

Karl Jenkins in Kruiskerk
Zaterdag, 17. Maart 2018, 16:00 - 18:00

Karl Jenkins in Kruiskerk

Op zaterdagmiddag 17 maart geeft het groot Voice Company Koor o.l.v. Robert Bakker een uniek concert in de Kruiskerk, aanvang 16.00 uur.
Uitgevoerd wordt het werk "The Armed Man" van de componist Karl Jenkins.
Aan dit concert werken naast diverse koorsolisten de Nijkerkse sopraan Angelique van Leijenhorst, zangeres Baidar Albasri, cellist Obada Zanadina, de trompettisten Rianne Schoemaker, Mechthild Drop en Laura Trompetter mee.

In de tijd richting Pasen vertelt het lijdensverhaal uitgebreid over het (onrechtmatig) ontnomen worden van de vrijheid. Vrijheid is een groot goed, maar helaas geen vanzelfsprekendheid. In veel landen, zelfs niet eens zo ver gelegen van Nederland, kun je niet alles zeggen wat je wilt, heerst geen persvrijheid en ook geen onafhankelijke rechtspraak. Het is dus voor iedereen van het grootste belang om bewust om te gaan met de begrippen "vrijheid" en "onrecht".
Naar aanleiding van de Kosovo-oorlog schreef Jenkins dit stuk, dat in het jaar 2000 ter gelegenheid van de eeuwwisseling in première ging in de Londense Royal Albert Hall. De compositie bestaat uit 13 delen en is een ontmoeting met vaak beroemde teksten uit diverse culturen. De ondertitel van het stuk is "Mis voor de Vrede".

Kaarten à €17.50 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de boekhandels Roodbeen, Bruna en Den Hertog in Nijkerk.
Online bestellen is ook mogelijk via www.hetvoicecompanykoor.nl/concerten
Christien Zeldenrust


↑ Top  

© Gereformeerde Kerk - Nijkerk 2018   Leden   Account aanmaken?   ANBI