Download als een iCal bestand
IKOON - 400 Dordt, Oud of Goud
Dinsdag, 26. Februari 2019, 20:00 - 22:00
Interkerkelijke beweging Nijkerk vanuit het gereformeerd belijden Hervormd Nijkerk (Grote Kerk/Opstandingskerk)  | De Fontein | Gereformeerde Kerk (Kruiskerk)
Vrijgemaakt Gereformeerde Kerken | Christelijke Gereformeerde Kerk

400 Jaar Dordt, Oud of Goud

De Synode van Dordrecht was een door de Nederduits Gereformeerde Kerk belegde kerkvergadering van 1618-1619. In 2018/19 is dat 400 jaar geleden, reden waarom IKOON dit jaar daaraan aandacht schenkt.
Als belangrijkste ‘wapenfeiten’ van Dordt ziet IKOON:
- de opstelling van de Dordtse Kerkorde;
- de opstelling van de Dordtse Leerregels;
- de opdracht tot het maken van de Statenvertaling.
In januari 2018 is er reeds een Forumavond rond 400 jaar Dordtse Synode georganiseerd waaraan enkele prominenten uit het kerkelijk leven met EO-presentator Tijs van den Brink als gespreksleider hebben deelgenomen.

Voor dit jaar organiseert IKOON een gespreksavond met prof. dr. Wim Verboom. Hij heeft onlangs de Dordtse Leerregels hertaald en voorzien van kanttekeningen. De avond vindt plaats op 26 februari a.s. Wij melden dit zodat u alvast de datum in uw agenda kunt noteren. Deze avond zal plaatsvinden in De Opstandingskerk en begint om 20.00 uur.
Wel melden we ook dat jongeren van harte welkom zijn. Prof. Verboom zal aandacht besteden aan de betekenis van de Leerregels voor geloven in deze tijd.

Verder nogmaals uw aandacht voor het “Dagje Dordt” op 30 maart a.s. waarover onlangs  in ons kerkblad is gepubliceerd. Aanmelden kan nog tot maandag 28 januari a.s. Doe het snel, want de bus begint aardig vol te lopen. Doe het zo mogelijk rechtstreeks via de mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

IKOON heeft onder meer als doelstelling om vanuit het gereformeerd belijden studie te maken van actuele onderwerpen en daarover als leden van verschillende kerken met elkaar van gedachten te wisselen. Eerder organiseerde IKOON activiteiten zoals een debatavond over 500 jaar Reformatie (2016) en een herdenkingsbijeenkomst over de bekende theoloog en verzetsheld Dietrich Bonhoeffer (2015).

De bestuursleden zijn ds. Daan Riemens (PKN/GK, voorzitter), Teunie van de Water (PKN/HG, secretaresse), Arie Satter (GKV West, penningmeester), Ies van den Akker (GKV Oost), Robert-Jan van den Dool (PKN/HG), Jan Willem Groothedde (CGK), Annelies Klok (PKN De Fontein), Sije Veenstra (PKN/GK), Albert Veuger (CGK) en Teun Wilgenburg (PKN De Fontein).
Ds. Daan Riemens