Download als een iCal bestand
Dagje Dordt
Zaterdag, 30. Maart 2019, 08:30 - 18:30
Dagje Dordt > 400 jaar Synode

Gaat u een dagje mee naar Dordrecht?
IKOON heeft het plan opgevat om voor leden van de verschillende Nijkerkse kerken een dagtocht te organiseren in verband met de herdenking van 400 jaar Synode Dordrecht.
Voor deze herdenking zijn in Dordrecht verschillende activiteiten en exposities georganiseerd.
Het is u wellicht bekend dat de synode in de geschiedenis van de gereformeerde/reformatorische kerken in ons land en daarbuiten een belangrijke rol heeft gespeeld:
- De aanzet voor de vertaling van de Bijbel in de gewone taal (van die tijd);
- De opstelling van een kerkorde om orde te brengen in het kerkelijke leven;
- De oplossing van geschillen over de gereformeerde leer.
In het kader van de doelstelling van IKOON lijkt het ons mooi om daar gezamenlijk, en in onderlinge gedachtewisseling, aandacht aan te geven. Samen in een luxe touringcar in de ontspannen sfeer van een dagtocht.
Datum: D.V. 30 maart 2019
Het programma daarvoor is als volgt:
- 8.30 uur vertrek vanaf het Stationsplein;
- 10.00 uur ontvangst in Dordrecht met twee kopjes koffie/thee en gebak;
- 11.00 uur onder leiding van een gids een wandeling door Hollands oudste stad met haar verleden en onderweg veel aandacht voor de Synode;
- 13.00 uur een lunch, bestaande uit een broodmaaltijd met een kopje soep en een drankje;
- 15.00 uur beiaardconcert door onze plaatsgenoot Boudewijn Zwart, die tevens voor ons een rondleiding door de Grote Kerk zal verzorgen. Ook kunnen we in de kerk dan de tentoonstelling van de bekende schilder Henk Helmantel bezoeken;
- 17.00 uur vertrek uit Dordrecht naar huis en aankomst in Nijkerk rond 18.30 uur.

De kosten voor dit arrangement bedragen (afhankelijk van het aantal deelnemers) tussen de
€ 52,00 en € 57,00.

Bij voldoende belangstelling zouden we daarna op eigen kosten nog samen kunnen eten bij restaurant Prins Heerlijk. Dit dan natuurlijk duidelijk aangeven op de strook hieronder.
Als u belangstelling hebt, verzoeken wij u de strook hieronder in te leveren bij:
Dhr. Sije Veenstra, Buizerdlaan 33 of Ds. Daan Riemens, ’t Hazeveld 87
Aanmelden graag voor 28 januari 2019.  Bij opgave graag vermelden: naam, adres en e-mailadres; aantal personen en of u wel of niet deel wilt nemen aan de gezamenlijke maaltijd na afloop.
In de loop van februari 2019 krijgt u nader bericht of de tocht definitief doorgaat.