Download als een iCal bestand
V&T - Het bijbelboek Job
Woensdag, 9. Oktober 2019, 20:00 - 22:00
Het Bijbelboek JOB
Inleider: Ad van Nieuwpoort uit Overveen

Afgelopen oktober heeft Ad van Nieuwpoort een lezing gehouden voor V&T met als titel: “De Bijbel anno nu anders gelezen”. Hij heeft daarbij een poging gedaan “het stof van de Bijbel af te blazen en terug te keren tot de oorspronkelijke Bijbelse verhalen”. Verscheidene aanwezigen wilden graag een vervolg op deze avond, en dat is gelukt. Ditmaal komt Van Nieuwpoort één van deze Bijbelse verhalen verder toelichten, namelijk het verhaal van Job, de rijke man die alles kwijtraakte, zelfs zijn gezondheid, maar uiteindelijk rijker werd dan voorheen. Wat heeft dit verhaal ons in onze tijd te vertellen als we teruggaan naar de Hebreeuwse Bijbel? Daar zullen we deze avond zeker meer over horen.
Dr. Ad van Nieuwpoort werd bekend door zijn eerste pennenvrucht in 1997: ‘De kleine Mensengod, de Bijbel kan ons nog meer vertellen’. Daarin breekt hij een lans voor een hernieuwde lezing van de Bijbelse teksten. Als de Bijbel geen historische verslagen bevat, waar gaat het in al die verhalen dan wél over?
Sinds 2012 is Ad van Nieuwpoort predikant te Bloemendaal en Overveen en schrijver van diverse boeken over hoe je vandaag zinvol Bijbelse verhalen kunt lezen. Het boek waar hij nu aan schrijft - over Job - zal waarschijnlijk vóór oktober 2019 te koop zijn.

Info: Johan van der Kamp
Datum: woensdag 9 oktober 2019