Download als een iCal bestand
V&T - Apocalyptiek
Dinsdag, 15. Oktober 2019, 20:00 - 22:00
Apocalyptiek
Inleider: Anton Wessels uit Amsterdam

“Wij leven in apocalyptische tijden”. Dit is een kreet die dezer dagen vaak wordt gehoord, zowel van christelijke als van moslimzijde. Wij zouden in het einde der tijden leven en de oorlogen die aan de gang zijn zouden in dat verband  verstaan moet worden en verklaard.
“Over niet al te lange tijd”, zo zou Mohammed gezegd hebben, “zullen de legers van Medina en de troepen van Rome (Byzantium) elkaar treffen”. Bij het wapengekletter zal een derde van de moslims wegvluchten en een derde worden vermoord. De laatste groep, dat zullen “de veroveraars van Constantinopel” zijn. IS-theologen zijn gefascineerd door deze ‘profetie’. “De legers van Medina”, zeggen ze, “dat zijn wij”. En de troepen van Rome, dat zijn de vijanden van de islam (lees: het Westen). Dankzij de profetie zijn ze er gerust op dat uiteindelijk zij, de strijders van het bloeddorstige en zelfbenoemde 'leger van Medina', zullen overwinnen.
In deze lezing wil duidelijk gemaakt worden dat een dergelijke visie niet door de Bijbel, noch door de Koran wordt ingegeven. Deze boeken zijn daarentegen niet de oorzaak van de vijandschap maar de oplossing daarvan!
De aandacht zal vooral uitgaan naar de uitleg van het boek Daniël.

Info: Gerrit van den Berg
Datum: dinsdag 15 oktober 2019