Download als een iCal bestand
V&T - Alle Heiligen
Dinsdag, 27. Oktober 2020, 20:00 - 22:00

Alle Heiligen
Inleider: Harrold Zemann en Johanneke Bosman

Heiligen kennen we van de glas-in-loodramen in kerken en kathedralen. Mensen waar het licht doorheen valt. Dat is wel een mooie definitie. Maar waaraan kun je heiligen verder herkennen? Waarom heeft de één altijd een kerkje in de hand en de ander juist een staf? Waarom leest de één een boek en vind je bij de ander een leeuw aan zijn voeten? En waarom hebben alle heiligen samen een aparte gedenkdag op 1 november? Een gedenkdag zo dicht in de buurt van de herdenkingsdag van de reformatie die, soms tot haar eigen schade en schande, alle beelden heeft stukgeslagen.
Harrold Zemann is pastoor van de St. Lucasparochie. Johanneke Bosman is pastoraal werker en theologe. Zij zullen het onderwerp inleiden, maar we zullen ook met elkaar in gesprek raken over wat ons heilig is. Zijn er ook mensen in wie wij het hemelse licht weerspiegeld zien?

Info: Greet van den Boom (033-8444327)
Datum: dinsdag 27 oktober 2020
Tijd: 20.00 uur
Plaats: St. Jan
Entree: € 4,-

Vanwege de RIVM voorschriften en die van de plaatselijke kerken, gelden komend seizoen een aantal regels, zodat de avonden Coronaproof kunnen worden ingevuld:
- van tevoren telefonisch aanmelden is verplicht. Dat moet bij het commissielid dat bij de activiteit genoemd wordt. Vanaf een week vóór genoemde activiteit tot 16 uur op de dag van de activiteit; u zult dan gevraagd worden naar gezondheid, telefoonnummer of e-mailadres;
- de anderhalve meter afstand houden spreekt voor zich;
- houdt u aan de looproutes en de aanwijzingen van de commissieleden;
- betalen met gepast geld, € 4,- per avond;
- koffie/thee vooraf gaat niet lukken, voor in de pauze zoeken we met de kosters nog naar een goede oplossing;
- jassen, dassen e.d. moet u bij zich of aan houden.