Download als een iCal bestand
V&T - Afunst
Woensdag, 25. November 2020, 08:00 - 22:00

Woensdag 25 november om 20.00 uur houdt Rob Compaijen een lezing over “Afgunst”.

Wanneer we afgunstig zijn, doet andermans geluk ons pijn. We kunnen het maar moeilijk verdragen dat het die ene collega, teamgenoot, vriend of vriendin, broer of zus, goed gaat. Hoewel we er natuurlijk niet trots op zijn, ervaart iedereen wel eens afgunst. Gedurende deze avond denken we na over afgunst door drie vragen te stellen:
-Wat is afgunst precies?
-Hoe ontstaat eigenlijk afgunst?
-En ten derde: hoe moeten we omgaan met onze afgunst?
Compaijen verkent deze thema’s onder andere door in gesprek te gaan met bekende denkers als Aristoteles, Immanuel Kant en Friedrich Nietsche. En er is natuurlijk ook voldoende gelegenheid om met elkaar over deze thema’s in gesprek te gaan.

Info en opgeven bij: Edith Schuiling (tel. 033 2457393)
Plaats: Vredeskerk
Entree: € 4,00

Namens de commissie Vorming & Toerusting nodig ik u van harte uit deze avonden bij te wonen.

Wim Bouwstra