Download als een iCal bestand
Stiltemeditatie
Maandag, 21. December 2020, 20:00 - 20:30

Stiltemeditatie

In deze tijd van de coronacrisis, waarin we geacht worden om vooral thuis te blijven, kan de thuissituatie extremer worden: als je alleen woont, kun je je eenzaam gaan voelen of als je een gezin hebt met (kleine) kinderen, kan het juist drukker worden in huis, veel thuiswerken kan om afwisseling vragen.
Een adempauze van je thuissituatie kan dus goed zijn. Een plek en moment waar je ruimte geeft aan jezelf en aan God. Deze adempauze willen we als kerk in de Adventsperiode aanbieden. Vandaar dat we vanaf eind november stiltemeditaties gaan organiseren.
Wat is een stiltemeditatie vraag je je misschien af? Een stiltemeditatie is een manier om tot rust te komen en om echte stilte te ervaren. In de Bijbel kun je op verschillende plekken lezen dat God in die stilte gevonden kan worden. Zo bidt Hanna in stilte, ze is diep bedroefd en legt een gelofte af aan God (1 Samuël 1:13). In het boek Job komen de vrienden van Job bij hem en ze worden stil om het lijden van de ander te erkennen (Job 2:11-13). Sommige psalmen zijn stille gebeden, zoals Psalm 16. En ook Jezus zocht regelmatig de stilte op om met God te praten.

Sinds een aantal maanden is er een stilteruimte te vinden in de Kruiskerk. Hier zullen de stiltemeditaties plaats vinden op de volgende momenten:
Maandagavond 30 november 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 2 december 12.30 - 13.00 uur
Maandagvond 7 december 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 9 december 12.30 - 13.00 uur
Maandagavond 14 december 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 16 december 12.30 - 13.00 uur
Maandagavond 21 december 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 23 december 12.30 - 13.00 uur

De stiltemeditaties duren een half uur en iedereen is welkom. Normaal gesproken zouden we een open inloop hebben, maar vanwege de coronamaatregelen is het noodzaak dat we weten hoeveel mensen er komen. Verlang je dus naar een adempauze? Of ben je benieuwd wat een stiltemeditatie is en wil je het eens uitproberen?

Mail dan naar Jolijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Aster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je op te geven. Eén van ons zal aanwezig zijn tijdens de stiltemeditaties om deze te begeleiden.
Wil je op de maandagavond komen? Graag uiterlijk opgeven op maandag vóór 17.00 uur.
Wil je op de woensdagmiddag komen? Graag uiterlijk opgeven op woensdag vóór 11.00 uur.
We hopen dat de coronamaatregelen het toelaten om dit te doen. We houden jullie de komende weken op de hoogte.

Graag tot ziens!
Aster Barkmeijer en Jolijn van de Veen