Download als een iCal bestand
V&T - Mystiek in woord en beeld
Donderdag, 4. Maart 2021, 20:00 - 22:00

Mystiek in woord en beeld
Dick Bras

Mystiek is de kunst van het omgaan met het mysterie van God, het goddelijke. Mystiek heeft in het christendom tot op de dag van vandaag een belangrijke rol gespeeld. Deze invloed is neergeslagen in teksten, maar ook in beeldende kunst. Daarbij moeten we denken aan schilderijen en beeldhouwwerk, maar ook aan architectuur en glas-in-loodramen.
Kick Bras heeft hierover een boek gepubliceerd met de titel ‘Oog in oog - Christelijke mystiek in woord en beeld’. Hij bespreekt in dit boek de mystieke ervaring, mystieke beelden van God, Christus en de mens, de mystieke weg en de doorwerking van mystiek in maatschappelijke betrokkenheid. Hij houdt hierover een lezing. Daarbij zal hij een ruim overzicht projecteren van de kunstwerken die in zijn boek staan afgebeeld. Het ruim geïllustreerde boek zal ook te koop zijn.
Dr. Kick Bras (www.kickbras.nl) is emeritus predikant van de Protestantse Kerk en  als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen, het wetenschappelijk instituut voor de bestudering van spiritualiteit.

Info: Johan van der Kamp (06-51390861)
Datum: donderdag 4 maart 2021
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Vredeskerk
Entree: € 4,-

Vanwege de RIVM voorschriften en die van de plaatselijke kerken, gelden komend seizoen een aantal regels, zodat de avonden Coronaproof kunnen worden ingevuld:
- van tevoren telefonisch aanmelden is verplicht. Dat moet bij het commissielid dat bij de activiteit genoemd wordt. Vanaf een week vóór genoemde activiteit tot 16 uur op de dag van de activiteit; u zult dan gevraagd worden naar gezondheid, telefoonnummer of e-mailadres;
- de anderhalve meter afstand houden spreekt voor zich;
- houdt u aan de looproutes en de aanwijzingen van de commissieleden;
- betalen met gepast geld, € 4,- per avond;
- koffie/thee vooraf gaat niet lukken, voor in de pauze zoeken we met de kosters nog naar een goede oplossing;
- jassen, dassen e.d. moet u bij zich of aan houden.