Download als een iCal bestand
V&T - Verdraagzaamheid
Maandag, 15. Maart 2021, 20:00 - 22:00

Verdraagzaamheid
Inleider: James Kennedy

Verdraagzaamheid hoort bij Nederland, wordt er vaak gedacht. Of tolerantie. Dat laatste woord is inmiddels meer gebruikt in recente decennia, maar dat is niet per se een goede ontwikkeling.
Deze lezing gaat in op de geschiedenis van het begrip verdraagzaamheid en wie het gebruikte. De spreker onderzoekt ook waarom de waarde van verdraagzaamheid vanaf de jaren zestig geleidelijk uit de mode is geraakt en wat ervoor in de plaats is gekomen. Hij eindigt met een bezinning over verdraagzaamheid als deugd, zowel in publieke als in christelijke zin.
Prof. dr. J.C. (James) Kennedy is een Amerikaans geschiedkundige. Na academische functies in de VS, werd hij in 2003 als hoogleraar aangesteld aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Thans is hij decaan van het University College Utrecht. Naast deze functie heeft hij een column in dagblad Trouw en verzorgt hij lezingen. Hij is lid van een prot. chr. kerkgenootschap en woont met zijn gezin in Amersfoort.

Info: Wim Bouwstra (033-7854773)
Data: maandag 15 maart 2021
Tijd: 20.00 uur
Plaats: St. Catharinakerk
Entree: € 4,-

Vanwege de RIVM voorschriften en die van de plaatselijke kerken, gelden komend seizoen een aantal regels, zodat de avonden Coronaproof kunnen worden ingevuld:
- van tevoren telefonisch aanmelden is verplicht. Dat moet bij het commissielid dat bij de activiteit genoemd wordt. Vanaf een week vóór genoemde activiteit tot 16 uur op de dag van de activiteit; u zult dan gevraagd worden naar gezondheid, telefoonnummer of e-mailadres;
- de anderhalve meter afstand houden spreekt voor zich;
- houdt u aan de looproutes en de aanwijzingen van de commissieleden;
- betalen met gepast geld, € 4,- per avond;
- koffie/thee vooraf gaat niet lukken, voor in de pauze zoeken we met de kosters nog naar een goede oplossing;
- jassen, dassen e.d. moet u bij zich of aan houden.