Jolijn van de Veen

Pionieren

Schepping en/of Evolutie

Schepping of evolutie, is het een of het ander? Misschien zijn er wel tussenvormen te bedenken? Mogelijk kunnen beide opvattingen goed naast elkaar bestaan. Moeten we de Bijbel letterlijk nemen? Of schetst Genesis een beeld dat heel duidelijk de bedoeling van God weer geeft, maar ook niet meer dan dat? Of zitten de evolutionisten er gewoon naast, ook wetenschappelijk, is het slechts een nieuw soort geloof? Is er eigenlijk bewijs dat het volgens Genesis gegaan is? Of volgens de evolutie? Of spelen vertaal- of uitlegverschillen een rol?

De Werkgroep Toekomst heeft gemerkt dat deze vragen leven in de gemeente. Daarom worden twee avonden georganiseerd waarin deze onderwerpen uitvoerig aan de orde zullen komen.
Op 27 september zal Prof. Dr. Mart-Jan Paul, een creationist, als verdediger van de schepping volgens Genesis aan het woord komen én daarover bevraagd worden. Hij heeft over dit onderwerp onder andere het boek Oorsprong geschreven. Mart-Jan Paul doceert aan de Christelijke Hogeschool Ede en de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.
Twee weken later, op 11 oktober, zal Assistent Prof. Dr. Marnix Medema zijn visie geven. Hij is geen theoloog maar een betrokken christen. Het focus van zijn onderzoeksgebied aan de Wageningen Universiteit betreft vooral de ontwikkeling van de stofwisseling van micro-organismen. Hieraan zitten veel evolutionaire kanten. Hij staat voor de evolutie als scheppende kracht. Marnix Medema heeft ook vele publicaties op zijn naam staan.

Leven dit soort vragen bij u? Zou u er graag meer over willen weten, nog niet eens om u te laten overtuigen, maar meer om u te laten informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot deze onderwerpen?
Komt u dan vooral naar de Kruiskerk op de vrijdagavonden 27 september en 11 oktober.
De gespreksleider tijdens beide avonden is Jan van de Kuinder en de organisatie is in handen van Jolijn van der Veen. Inlooptijd vanaf 19.30 en we beginnen om 20.00. Rond 22.00 uur besluiten we de avond. Graag begroeten we ook u en jou, tijdens deze belangwekkende avonden!

Werkgroep Toekomst

Drakenbootrace

De drakenbootrace is weer in zicht en als Kruiskerk willen we graag weer meedoen met een team. Op zaterdag 21 september zal de race plaatsvinden. We hebben nog een aantal plekken vrij in de boot. Dus lijkt het je leuk om een sportieve uitdaging aan te gaan met mensen uit je geloofsgemeenschap: geef je dan op!
Wees niet bang dat we onvoorbereid mee doen. We kunnen een paar avonden als team trainen onder begeleiding van een geoefende stuurman of -vrouw.
Je mag je aanmelden door mij (Jolijn) te mailen, appen of bellen.
Telefoon:  06 401 00 659

Namens werkgroep Toekomst,
Jolijn van de Veen

2019 - 2020

Opbouwwerk in de Kruiskerk

Hoe willen wij gemeente zijn in de Kruiskerk Nijkerk anno 2019-2020?

In de Kruiskerk willen we een thuis zijn voor iedereen en daarom is luisteren belangrijk, luisteren naar alle doelgroepen in de kerk. Ten eerste willen we luisteren naar de Geest die de motor van de kerk is. Laten we ook luisteren naar Hem en naar elkaar en elkaar proberen te verstaan. Zo kunnen we elkaar opbouwen tot eer van God!

In elke tijd geeft God ons weer uitdagingen om zijn evangelie uit te dragen en om Lichtdragers te zijn in onze omgeving. Zo ook in deze tijd! En daarom mogen we zoeken naar manieren van gemeente-zijn die passen in deze tijd. Dit is opbouwwerk in algemene zin. Specifiek zetten we ons in het opbouwwerk in voor de doelgroep 25-45’jarigen. Landelijk gezien is deze doelgroep ‘het gat in de kerk’, daarom is aandacht voor deze doelgroep belangrijk. Momenteel onderzoeken we hoe we gemeente willen zijn voor deze doelgroep en we willen de 25-45’jarigen zelf ook stimuleren en inspireren om aan de slag te gaan. We organiseren vernieuwende activiteiten en kijken of er behoefte is aan nieuwe vormen van kerk-zijn.

Heb je vragen of opmerkingen over het opbouwwerk? Of wil je meedenken? Dan mag je altijd contact opnemen. Jolijn van de Veen E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 06-40100659