Jolijn van de Veen

 

 

 

 

 

Pionieren        

Terugblik TOP 2000 dienst

 
Thank You for the music! Dat was het thema van de TOP 2000 dienst die zondagavond 29 december plaats vond. Het was een bijzondere dienst met veel muziek, verhalen en interactie. Zo mocht iedereen via zijn of haar mobiel reageren op de vraag ‘wat betekent muziek voor jou?’!
De blijdschap was voelbaar toen we de dienst begonnen met het lied ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy.
Tijdens de overdenking ging het over God die we kunnen vergelijken met een lied dat al duizenden jaren gespeeld wordt. Mensen die het lied horen kunnen erdoor geraakt worden, maar er zijn ook mensen die niet naar het lied willen luisteren. Toch blijft het lied spelen.
Jezus legt ons uit hoe we in harmonie kunnen leven met het lied. Door de Heilige Geest mag het lied namelijk in ons hart geschreven staan, zodat we in harmonie kunnen leven met God. En dan  God mogen danken voor deze muziek!
Er was ook ruimte voor verstilling tijdens de dienst. Zo werden mensen uitgenodigd om een kaarsje aan te steken, terwijl het nummer ‘Make you feel my love’ van Adele gespeeld werd.
Aan het einde van de dienst werden we door het nummer ‘Wind of Change’ van de Scorpions zelf aangemoedigd om een wind van verandering te zijn in onze omgeving.
Bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan de dienst! Het was super om dit samen neer te zetten. Ook alle bezoekers bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme. Het was mooi om dit met elkaar te beleven.
 
Namens de TOP 2000 dienstcommissie,
Jolijn van de Veen