Jolijn van de Veen

Pionieren

Stiltemeditatie

Vanaf volgende week starten we met stiltemeditaties in de stilteruimte in de Kruiskerk. Op twee momenten in de week, maandagavond en woensdagmiddag, ben je uitgenodigd om met ons stil te worden.
In deze tijd waarin van alles gebeurt, waarin veel dingen wegvallen en je veel in huis zit, kan het goed zijn om een adempauze te nemen van je dagelijkse omgeving en naar een plek te gaan waar je ruimte kunt maken voor jezelf en voor God. In de Kruiskerk willen we deze plek creëren door een stiltemeditatie te organiseren. Wat is alleen een stiltemeditatie?
Stiltemeditatie of christelijke meditatie is een vorm van meditatie die al heel erg oud is. In de vroegste eeuwen van het christendom werd dit al beoefend. Je kunt op verschillende manieren mediteren, bijvoorbeeld met een (bijbel)tekst of een gebedswoord. Het kan even duren voordat je echt stil wordt. Je kunt je dan afschermen voor de buitenwereld, geluiden buiten sluiten en tot rust komen. Als je merkt dat je gedachten in de stilte afdwalen, kun je jezelf terugbrengen naar de stilte door het gebedswoord te zeggen of door de tekst weer te herhalen in je hoofd. Een van ons is aanwezig bij de stiltemeditaties om deze te begeleiden en kan ook uitleg geven. Als je vooraf al vragen hebt, stel ze gerust aan ons!

De stiltemeditaties vinden op de volgende momenten plaats:
Maandagavond 30 november 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 2 december 12.30 - 13.00 uur
Maandagvond 7 december 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 9 december 12.30 - 13.00 uur
Maandagavond 14 december 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 16 december 12.30 - 13.00 uur
Maandagavond 21 december 20.00 - 20.30 uur
Woensdagmiddag 23 december 12.30 - 13.00 uur

De stiltemeditaties duren een half uur en iedereen is welkom. Normaal gesproken zouden we een open inloop hebben, maar vanwege de coronamaatregelen is het noodzaak dat we weten hoeveel mensen er komen. Verlang je dus naar een adempauze? Of ben je benieuwd wat een stiltemeditatie is en wil je het eens uitproberen?

Mail dan naar Jolijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Aster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je op te geven. Eén van ons zal aanwezig zijn tijdens de stiltemeditaties om deze te begeleiden.
Wil je op de maandagavond komen? Graag uiterlijk opgeven op maandag vóór 17.00 uur.
Wil je op de woensdagmiddag komen? Graag uiterlijk opgeven op woensdag vóór 11.00 uur.
We hopen dat de coronamaatregelen het toelaten om dit te doen. We houden jullie de komende weken op de hoogte.

Graag tot ziens!
Aster Barkmeijer en Jolijn van de Veen