feed-image RSS-feed
Geloof en muziek vormen een duo.
Smaken verschillen en geloof verschilt
Maar iedereen heeft wel muziek waar je geraakt door wordt.
Dat is de kracht van muziek.
In de Bijbel was muziek al een belangrijke uitlaatklep. De Joodse Koning Saul was depressief en liet zich opbeuren door de muziek en zang van David.
Koning Saul die tot rust kwam door muziek vind je in 1 Samuel 16, vers 23. Daar staat: ‘Als Saul last had van de kwade geest, kwam David met zijn harp. Als hij muziek maakte, voelde Saul zich beter. Want dan ging de kwade geest weer weg.’ (Bijbel in Gewone Taal)
De Bijbel staat vol soul, blues, love songs en gospels; samen de basis van de rock en roll.
Muziek laat je heerlijk wegdromen, tot jezelf komen en lekker in je eigen bubbel zijn.
In kerkdiensten is muziek ook belangrijk. Met alle verschillende soorten die er zijn.
Van orgelmuziek tot popmuziek, van Bach tot BLØF
Welke muziek raakt jou? Waarvan raak jij ontroerd? Van welk nummer krijg jij kippenvel?
Wanneer was jij dankbaar voor muziek?
Thank You for the music!
Wees welkom in de top2000 kerkdienst om de kracht van muziek te ervaren.

Wanneer: zondag 29 december om 18.30 uur;
Band: gelegenheidsband van gemeenteleden;
Spreker: Jolijn van de Veen
Commissie: Rinske van Hierden, Marieke v/d Ridder, Tessa v/d Pol, Marijke van Essen, Jolijn van de Veen en Peter Hilgers