Inloophuis

Het Inloophuis is elke eerste en derde donderdag van de maand open. Er komen ongeveer 40 mensen. Sommigen komen een kopje koffie of thee drinken, de ander blijft een hele ochtend. Gezellig,  jongeren en ouderen die elkaar ontmoeten. Veel dames zijn vierkantjes aan het haken voor troostdekentjes, een ander heeft haar eigen haakwerk bij zich. De heren vinden het meestal gezellig om met elkaar te praten, soms wordt er een potje gedamd.

Op donderdag 21 december waren ongeveer 6 mensen bezig om een kerststukje voor zichzelf of voor een ander te maken. Er was volop groen en andere spullen aanwezig om een mooi stukje te maken. Voor de maaltijd was een kerstdeclamatie, samen zingen met de piano onder begeleiding van ds. Van Dijk, afgewisseld met gedichten en Bijbelgedeelten.

Op 4 januari waren ook speciaal de jongeren uitgenodigd i.v.m.  de kerstvakantie. Het inloophuis is immers voor jong en oud! Er waren ongeveer 15 jongeren. Vooral de meisjes waren aan het haken geslagen en de jongens deden een spelletje of speelden met duplo op de grond. Daarna hebben wij met ongeveer 24 personen de lunch gebruikt met o.a. pannenkoeken.
Dit waren erg gezellige ochtenden.

Op donderdag 18 januari is het Inloophuis in de Kruiskerk open van 9.30 uur tot 13.00 uur. Kom gezellig langs voor b.v. een kopje koffie of thee om een praatje te maken, een spelletje te doen, of om even te knutselen/handwerken. Voor iedereen is er wel wat te doen.
Dit keer komt Mieke van Hofwegen om 10.00 uur iets vertellen over het Vakantiebureau van de PKN. Het Vakantiebureau verzorgt vakanties voor mensen die om gezondheidsredenen niet meer alleen op vakantie kunnen.
Onder begeleiding van Cinthia en Sandra kunnen granny’s (vierkantjes) worden gehaakt om hartendekens/troostdekentjes te maken voor kinderen  die het moeilijk hebben. Kun je niet haken dan willen de dames u dat graag leren.
Er is een gespreksgroep om 10.30 uur onder leiding van ds. Jan Willem Overvliet in een apart zaaltje.
Om 11.30 uur is er een lunch.
Mocht het vervoer een probleem zijn, of heeft u nog vragen of ideeën? Laat het ons weten!

Dikwijls krijgen wij de vraag waarom het Inloophuis op donderdagochtend is. Dit is omdat de initiatief nemers op donderdagochtend kunnen. Omdat diverse geïnteresseerden niet op donderdag konden, is gevraagd naar een andere dag. Het kernteam heeft daarom Mieke van Hofwegen en Tera van Dijkhuizen gevraagd en bereid gevonden in de andere week op woensdag middag van 14.00uur tot 16.30 uur het inloophuis te draaien. De eerste keer is op woensdagmiddag 7 februari. Hierover later meer.

Hartelijke groet,

↑ Top