Tafels van hoop - Samen eten met en voor vluchtelingen

Veel statushouders zijn rond de feestdagen erg eenzaam omdat familie en vrienden zover weg zijn of niet meer leven. Daarnaast is persoonlijk contact heel belangrijk voor een succesvolle integratie. Kerk in Actie heeft dan ook de actie 'Tafels van hoop' opgezet waarbij gemeenteleden en vluchtelingen elkaar ontmoeten op 18 december, de internationale dag van de migrant, tijdens gezamenlijke plaatselijke maaltijden. Zo wordt de langste tafel van Nederland gedekt!
Het lijkt ons waardevol om als kerk mee te doen aan deze landelijke actie want ook in Nijkerk wonen statushouders. Door samen te eten kunnen we vluchtelingen laten weten dat ze welkom zijn en helpen om zich hier thuis te voelen. Daarom organiseren wij voor statushouders en gemeenteleden op dinsdagavond 18 december om 18.00 uur een stamppottenbuffet in de Kruiskerk.
Wie:                      Voor iedereen (ook kinderen zijn welkom)
Wanneer:          Dinsdag 18 december
Waar:                   Kruiskerk, Venestraat 44
Hoe laat:            18.00 uur