TrefPunt•AvondEten

Afgelopen donderdag waren we te gast in de Vredeskerk (VK) bij een samen-eting, zoals ze dat daar noemen. Tussen half zes en zeven uur ’s avonds speelt zich daar één keer per maand een fantastische activiteit af. Zestig mensen aten daar tezamen een heerlijke maaltijd aan goed verzorgde tafels en in een erg gezellige sfeer. Georganiseerd en bereid door gemeenteleden.

We waren daar op verkenning namens de Werkgroep Toekomst. De VK-organisatoren werden dan ook uitvoerig geïnterviewd. En met al die informatie zijn we als werkgroep aan de slag gegaan. Nu al is duidelijk dat we dit in onze Kruiskerk ook gaan opzetten.  Er is kennelijk behoefte aan deze activiteit dat horen we van gemeenteleden, dat merken we om ons heen. Je kunt trouwens ook je katholieke buurvrouw of je nergens meer aan doende buurman meenemen.
Iedereen is welkom.
Anderzijds merken we ook dat er al geluiden zijn van vrijwilligers die zich hiervoor graag willen inzetten.
De doelgroep wordt gevormd door mensen die graag een maaltijd gebruiken samen met een ander. Dat kan allerlei redenen hebben, behoefte aan een goede maaltijd, gezelligheid, contact, een aardig gesprek aan tafel, even weg van huis, even eruit. Als je dit wat lijkt kun je je nu al opgeven; je krijgt dan na verloop van tijd bericht wanneer we definitief starten èn de verdere informatie.
Vooralsnog lijkt woensdag de beste dag voor dit initiatief. Qua dag en data is er overleg met de VK. Samenwerking, versterking van elkaar is het doel, er is geen sprake van concurrentie.
Het meedoen van gemeenteleden als vrijwilliger kan voortkomen uit de wens eens iets praktisch te doen voor een medemens dicht bij huis, maar misschien ook door de zin om samen iets te doen, de gezelligheid, of om je kookkunsten of andere vaardigheden te willen gebruiken voor een prima zaak.

Hoe alles precies zal verlopen is nu nog niet te zeggen, wel kunnen we al duidelijk maken dat we behoefte hebben aan vrouwen en mannen die kunnen koken of die andere werkzaamheden in de keuken kunnen uitvoeren, van aardappels schillen tot afwassen, van soep uit delen tot groente schoonmaken. We komen ook graag in contact met hen die belangstelling hebben voor de inkoop van het voedsel en/of het samenstellen van het menu. U merkt, er moet nog veel gebeuren, maar wij vinden het leuker de definitieve aanpak met elkaar te bedenken. Denk je dat je niet veel nuttigs in te brengen hebt bij dit alles, geef je toch op, wij zullen vast een talent in je ontdekken. Een bijeenkomst van vrijwilligers wordt nog georganiseerd. Als je je opgeeft, via onderstaande mogelijkheden, krijg je daarvan een bericht. We beginnen klein en hopen langzaam, of misschien gaat het wel snel, te groeien naar een gezellig gevulde ontvangsthal. Je kunt als vrijwilliger een dagdeel kiezen, ‘s morgens zijn er mensen nodig, ook ‘s middags en ’s avonds, of je kunt de hele dag helpen natuurlijk, en dat een keer per maand.
Samen naar de kerk, samen aan het werk vind je ook niet? Graag horen we van jullie, van gasten en vrijwilligers.

Namens Werkgroep Toekomst/TrefPunt•AvondEten
Mark Doornhof, tel. 06 22 56 48 45