Stilteruimte in de Kruiskerk

Na de grote verbouwing in 2017 kent onze Kruiskerk diverse ruimtes met een heel eigen karakter. We hebben de grote kerkzaal, waar we samen kunnen vieren. Er is de ontmoetingsruimte voor het koffiedrinken na afloop van een viering, maar ook voor diverse andere ontmoetingen. Er zijn zalen voor de jongste kinderen, voor de clubjongeren en voor de Ora-jeugd. En natuurlijk ruimtes, waar je kunt vergaderen.

Maar wat nog mist is een Stilteruimte. Een plek, waar je binnen kunt lopen om even stil te zitten, te bidden, een kaarsje aan te steken, te mediteren. Er zijn mensen die behoefte hebben de stilte op te zoeken voor ontmoeting met God, met het Heilige. In de hectiek van alle dag lijkt die behoefte tot verdieping  en verstilling alleen maar groter te zijn geworden.
Kernwoorden van de Stilteruimte:
• Warm, vriendelijk, uitnodigend
• Bezinning en stilte
• Ruimte om op adem te komen

De werkgroep Stilteruimte heeft dit idee uitgewerkt.
Zondag 24 november wordt na de morgendienst een presentatie gehouden.

Namens de werkgroep Stilteruimte,
Gerdien van Hoff