Pastoraat ten tijde van de Coronacrisis

Zoals u allen hebt begrepen ziet in onze gemeente de bediening van het pastoraat door onze voorgangers er in deze weken van de Coronacrisis totaal anders uit dan u gewend bent. De regel nu is, dat er geen bezoeken meer aan huis en in de zorginstellingen worden gebracht. Pastoraal contact verloopt zoveel als mogelijk via de telefoon (app) en mail. Uiteraard mag u ook zelf het initiatief nemen om te bellen of mailen, als u vragen hebt of behoefte aan contact of een gesprek.
Omdat ds. Klaas van der Sloot nu zelf aan huis gebonden is en pastoraal werker Jolijn van de Veen door ziekte is uitgeschakeld, zijn ds. Egbert Egberts en ds. Jan Willem Overvliet naast hun eigen wijken op dit moment ook stand-by in de wijken Oost en West als het gaat om situaties van crisispastoraat. Op hen kan een beroep gedaan worden in situaties van zeer ernstige ziekte en overlijden. Op dezelfde manier is ouderenpastor Aster Barkmeijer beschikbaar voor de ouderen, waar zij in onze gemeente aan verbonden is.
Het is een situatie die ons verdrietig maakt. Wij moeten als gemeente proberen zo goed als mogelijk door deze periode zien heen te komen. Wij kunnen er nu niet in alle opzichten optimaal voor elkaar zijn. Maar de belofte geldt voor ons allen, dat God zelf er voor iedereen optimaal is, die Hem in vertrouwen aanroept.
Namens de voorgangers,
Ds. Klaas van der Sloot

Samen naar de kerk, samen aan het werk

Beste Allemaal,

De huidige buitengewone periode in ons aller leven was een maand geleden nog onvoorstelbaar.
We kunnen er van alles over zeggen en allerlei meningen over hebben, maar waar we allemaal in meer of mindere mate mee te maken hebben is de sociale onthouding’, op zich een fraaie kreet, maar in feite een diepdroevige beschrijving van zo weinig mogelijk contact met elkaar hebben.
Als teamleden van TrefPunt.AvondEten weten wij, zien we maandelijks, hoe goed het is als onze gasten elkaar ontmoeten. Dat is nu niet mogelijk en ik schat in dat deze situatie nog even duurt. Om toch te voorzien in enig sociaal contact heb ik het volgende voorstel:

Mag ik jullie vragen om iedere week of twee keer per week 3 gemeenteleden, die mogelijk grote behoefte aan enig contact hebben, te bellen, gewoon voor de gezelligheid. Een praatje maken. Geef dat gerust aan: een praatje voor de gezelligheid, nadrukkelijk geen bezoekjes.
Natuurlijk kun je ook even informeren naar de hele situatie en of er nog iets nodig is.
Hen wijzen op HIP van de diaconie of zelf iets ter hand nemen.

Ken je mede-kerkleden die je hierbij ook zou kunnen inschakelen, doe dat gerust, maar laat het mij even weten, naam, adres, telefoon en email. Dan kan een en ander gecoördineerd worden. Misschien kunnen we dan een betere verdeling maken want hoe meer bellers er zijn hoe vaker je iemand kunt bellen, iets voor een ander kan betekenen.
We weten niet goed of er buiten de ons bekende mensen nog anderen zijn die behoefte hebben aan dit bel-aanbod. Weet je iemand die hiervoor in aanmerking zou komen, geef dan die naam, adres, tel.nr. en een eventueel emailadres door.
Het gaat om een vorm van zorg voor onze oudere gemeenteleden en in het algemeen om gemeenschapszin.
Graag hoor ik per omgaande van jullie.
Bijzondere tijden, bijzondere taken, of toch niet eens zo’n bijzondere taak?
Met een hartelijke groet,

P.S. Hoe meer mensen zich opgeven, hoe lichter ons aller taak wordt!
We hebben nog lang niet genoeg bellers, maar uit de eerste contacten blijkt dat deze actie bij onze ouderen zeer op prijs gesteld wordt!