Inzamelingsactie  afscheidscadeau Fleur

Zoals jullie allemaal hebben vernomen nemen we deze zomer afscheid van onze jongerenwerker Fleur van Snippenberg.  De afgelopen twee jaar hebben we Fleur leren kennen als een zeer betrokken en bevlogen jeugdwerker. Op zondag 28 juni zullen we stil staan bij haar vertrek en nemen we afscheid van haar. Fleur gaat samen met haar aanstaande man Frank zendingswerk doen in Uganda.  Daar willen ze zich specifiek richten op kwetsbare jongeren. Deze willen ze liefdevol opvangen en hen een hoopvolle toekomst geven.  Op de website www.ffinuganda.com vinden jullie meer informatie wat ze daar gaan doen. Voor haar levensonderhoud en om hulp te bieden waar nodig, zijn Fleur en Frank volledig afhankelijk van giften. Wij zouden graag bij haar afscheidsdienst een cheque namens de gemeente willen overhandigen als afscheidscadeau. Dit, ter ondersteuning van haar zendingswerk. Helpen jullie mee om samen een mooi bedrag in te zamelen? U kunt eenmalig een bedrag overmaken op rekeningnummer NL17 RABO 0341 7712 95 ter name van “Geref. Kerk van Nijkerk inzake Jeugdteam” t.a.v. “Afscheidscadeau Fleur”.  Elke bijdrage, groot of klein, is welkom.

Namens de Voorzitter Kerkenraad Margriet van de Ploeg  en Voorzitter Jeugdteam Nanda Tammes

Lieve gemeenteleden,

Inmiddels zijn we al een paar weken met elkaar onderweg en veel mensen al aardig gewend aan de ‘nieuwe situatie’. Online kerkdiensten, catechese via ZOOM, contact via WhatsApp: heel anders dan anders! Maar toch fijn dat we via verschillende manieren contact met elkaar kunnen houden!

Mij is gevraagd om iets te vertellen over wat ik in Uganda mag gaan doen en dat doe ik graag! 😉 😉 In 2015 zette ik voor het eerst voet aan wal in Uganda en heb ik een groot deel van mijn hart verloren aan de mensen, de cultuur en de ‘parel van Afrika’, want zo wordt Uganda genoemd. In juni 2020 hoop ik met Frank (mijn vriend en Ugandees) in Nederland te trouwen voor de wet om vervolgens in juli in de stad Jinja te gaan wonen. 15 augustus hopen we dan voor de kerk te trouwen in Uganda. In deze tijd kunnen we niet veel plannen, maar dàt we gaan trouwen en ik naar Uganda ga, dat is zeker!

Wat hoop ik dan te gaan doen? Mijn visie is: “Er zijn voor beschadigde jongeren in Uganda zodat zij Gods onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren, gezien worden en gaan bloeien en groeien in hun unieke talenten voor Gods Koninkrijk”. Concreet ga ik met de volgende activiteiten aan de slag:
• Ang Tulay: een aantal weken per jaar zal ik in verschillende gebieden in Uganda actief zijn voor Ang Tulay. Ang Tulay betekent ‘de brug’ in het Filipijns. De organisatie ziet kinderen en jongeren als ‘juwelen’ die beschadigd kunnen zijn. Ang Tulay is een training waarin kinderen en jongeren leren omgaan met hun verdriet en hun identiteit en vreugde in Jezus mogen vinden. Eerst zal ik starten met een training om vervolgens aan de slag te gaan als small-groepsleider om jongeren een hoopvoller perspectief te geven.
• Tienermeiden: ik ga me inzetten voor 5 tienermeiden in de leeftijd van 9-15 jaar. Momenteel huren wij een huisje voor de meiden en Gift, een jonge vrouw, zorgt voor hen. Alle 5 de meiden hebben geen familie die in staat is om voor ze te zorgen. Ik zou ze graag een aantal keer bezoeken, samen lezen en een bijbelclub opstarten.
• Leren van Luganda: Uganda is een kolonie geweest van Engeland, dus vooral in de steden wordt goed Engels gesproken. Maar in de dorpen, met kinderen en familie wil ik graag Luganda spreken.

Het werk dat ik in Uganda hoop te gaan doen is geen betaalde baan. Ik ga dus leven op basis van giften. Met vrijmoedigheid wil ik je vragen partner te worden, dit kan op verschillende manieren:
• Financiële ondersteuning: Per maand hebben Frank en ik zo’n 1200 euro nodig om van te leven. Dit bedrag bestaat onder andere uit: levensonderhoud, verzekeringen, scholing, vervoerskosten en thuisfront & begeleiding.
• Biddend om ons heen staan
• Emotionele betrokkenheid: lezen van de nieuwsbrief (aanmelden via de website), contact houden via email en/of social media

Heb je vragen voor mij? Of wil je ondersteunen? Veel informatie staat op onze website www.ffinuganda.com of je kunt mij altijd een mailtje sturen, bellen of een berichtje sturen!
Alvast enorm bedankt! Sterkte in deze tijd, maar hoop op de Heer!
Groetjes,