Meedoen met een gelegenheidskoortje op Dankdag of Oudejaarsavond?

We mogen dankbaar zijn voor veel initiatieven in onze gemeente op het gebied van zang en muziek. Veel van onze erediensten worden juist in deze tijd verrijkt door muzikale bijdragen van gemeenteleden. Soms betrekken zij daarbij mensen uit hun kennissenkring. Zangers en zangeressen, koperblazers, een klarinettist – we genoten en genieten van hun bijdragen. Dat lijstje is nog niet eens compleet. En dat in aanvulling op de bijdragen van onze ‘vaste kring’ aan organisten en pianisten. Een voorrecht!
Inmiddels is wel duidelijk dat de maatregelen rondom de uitbraak van corona ons voorlopig blijven beperken in de wijze van vieren op zondagen. U las het al in de kerkbode: maximaal 30 kerkgangers, geen samenzang. Dat zijn de adviezen op het moment waarop ik dit schrijf. Wellicht worden die adviezen nog aangepast in de week waarin deze uitgave van de kerkbode verschijnt.
Samen zingen: het hoort bij het hart van de kerk. Het zit er voorlopig niet in. Maar we hebben met elkaar afgesproken dat een optreden van een zanggroepje wel mag. Uiteraard binnen de kaders van de veiligheidsvoorschriften. Maar dat spreekt in onze gemeente wel vanzelf.
Misschien vindt u het fijn om een keer met zo’n zanggroepje mee te doen. Ds. Klaas v.d. Sloot en ik willen proberen dat voor Dankdag en Oudejaarsavond te regelen. We houden de opzet bewust eenvoudig: 1* oefenen, en dan vlak voor aanvang van de dienst nog even samen inzingen en oefenen. Geen ‘vast’ koor. Je kunt meedoen, maar dat mag ook eenmalig. Een gelegenheidskoortje dus. Je hoeft ook geen geschoold zanger/zangeres te zijn. We zingen uit het liedboek. Dinie Jager-Raven en Henk Hortensius zijn bereid om te assisteren.
We beperken het gelegenheidskoortje tot max. 10 deelnemers. En nogmaals: we respecteren alle veiligheidsmaatregelen. En uiteraard onder het voorbehoud dat nieuwe maatregelen ons niet verder beperken.
Als u het leuk vindt om mee te doen, stuur dan even een mailtje. Vooralsnog hebben we Dankdag (4 november) en Oudejaarsavond op het oog.
Zingt u mee?