feed-image RSS-feed

Onderzoek avonddienst

Na de avonddiensten van 19 januari en 2 februari legt de Werkgroep Toekomst de aanwezigen een korte vragenlijst voor. Dit naar aanleiding van een vraag van de Kerkenraad. De bedoeling is te kijken naar een eventueel bestaande behoefte om te komen tot een andere opzet van de avonddienst.
In het algemeen lijkt een trend aanwezig de avonddienst af te schaffen omdat deze minder bezocht wordt. In onze kerk is een min of meer vaste groep bezoekers in de kerk en middels de moderne media daarbuiten die de avonddienst bezoekt.  Dat is fijn, dat biedt mogelijkheden. Wij willen graag van hen horen of aspecten van de avonddienst te verbeteren zijn, of het tijdstip juist is, voorkeuren van de invulling, inhoud en presentatie van de dienst.
Bij een kopje koffie/thee of wat fris willen we na de dienst iets van de tijd van de aanwezigen gebruiken om daar zicht op te krijgen. Na een inventarisatie worden de conclusies gedeeld met de kerkenraad, waarna verder beleid gemaakt wordt. Of misschien blijft het wel zoals het was. We zullen zien. Let wel, dit is een prachtige manier om je mening te geven over de inhoud van en de behoefte aan de avonddienst! Nadrukkelijk richten we ons op de bezoekers van de avonddiensten, het belang is voor hen veel groter dan voor de kerkleden die zelden deze diensten bezoeken. Echter, heb je bepaalde redenen om ’s avonds de dienst niet te bezoeken, kom dan juist op een van de genoemde avonden om weer eens een avonddienst te beleven en daarna je mening te geven!

Werkgroep Toekomst