feed-image RSS-feed

Privacy.

Vrijdag 25 mei 2018, wordt de nieuwe Europese privacywetgeving, die in Nederland is verwoord in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook onze kerk moet aan deze wet voldoen.
Begin 2017 heeft de kerkenraad het Privacy Protocol voor onze kerk aangenomen. Daarin werden onder andere aanwijzingen gegeven voor het omgaan met persoonsgegevens (waaronder video’s en foto’s) bij opnames van kerkdiensten, bij gebruik in Het Kompas en bij vermelding op de websites. Met deze aanwijzingen voldoen we al grotendeels aan de AVG. Sommige zaken moeten wel aangescherpt worden.
Nieuw is dat ook ingegaan moet worden op het vastleggen en het gebruik van persoonsgegevens. Belangrijkste systeem voor onze kerk is daarbij de Leden Registratie PKN (LRP).  Ook hier werd wat nu is voorgeschreven in de praktijk al gedaan en ook hier zullen sommige regels wat meer aangescherpt moeten worden.
Met dit alles is de kerk druk doende. Via de website is nu, in plaats van het oude protocol, een nieuwe Privacyverklaring te downloaden.  Klik hiervoor onder aan de pagina van de site op “Privacy” en je komt op de juiste pagina terecht. Daar staat nog meer informatie over de AVG inclusief een koppeling naar de pagina’s van de PKN over dit onderwerp.  Het is zeer lezenswaardig en praktisch alle onderwerpen worden daar aangekaart. Uiteraard staat daar niet vermeld hoe onze kerk in Nijkerk daar in detail mee omgaat. Wil u meer weten dan er nu op de site staat of via de site te verkrijgen is, neem dan contact op met de webmaster van onze website.

↑ Top