Voorzitter Kerkenraad, wat houdt dat in?

In de kerk is altijd wat te doen. Als voorzitter van de kerkenraad kun je en mag je alles van dichtbij meemaken. De afgelopen jaren zijn een aantal grote onderwerpen langsgekomen die grote invloed in onze gemeente hebben gehad. De verbouw en daarbij het nadenken over onze toekomst. Het resultaat is onze vernieuwde Kruiskerk en de focus op 20-40 jarigen.  In de functie van voorzitter mag en moet je werken aan een focus en het behouden daarvan, omdat je in de kerk niet alleen op de winkel wilt passen, maar ook moet werken aan de ontwikkeling van de gemeente. We hebben hiervoor het afgelopen jaar het besturingsmodel van onze kerk aangepast. De tijd staat niet stil, de ontwikkelingen om ons heen kunnen en mogen ons niet onberoerd laten.

Voor iedereen die bestuurder is, zal duidelijk zijn dat voor deze functie tijd nodig is. Hoeveel wordt natuurlijk mede bepaald door de ambitie die je met elkaar kunt en wilt ontwikkelen. Het is mij gebleken dat het de investering meer dan waard is.

Ben jij een bestuurder die met de kerkenraad, voor onze gemeente, de komende jaren de koers wil uitzetten naar een stralende toekomst?  Houd het niet voor je, laat je plannen weten. We gaan graag met je in gesprek.

O ja, je doet het niet voor niets, wel pro Deo.

Meindert Zuur
Voorzitter Kerkenraad