Wij stellen u voor aan de nieuwe Koster-Beheerder van de Kruiskerk.

De kerkenraad en het College van Kerkrentmeesters zijn verheugd dat er een nieuwe koster-beheerder is gevonden ter opvolging van Aad Batist, die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Voorstellen is bij deze kandidaat wel een beetje vreemd. Want de meeste mensen kennen haar al lang van het Kerkelijk Bureau.
Jolanda Guliker is per 1 april 2018 aangesteld als koster-beheerder van de Kruiskerk. De komende maand wordt zij nog ingewerkt door Aad. Daarna zal zij samen met Eefje de Mots, Janny Batist, Alie van Bokhorst en vele vrijwilligers de klus moeten klaren.
Zoals ze in haar sollicitatiegesprek aangaf: “Ik heb er zin in!”. Dat enthousiasme willen we vasthouden voor de gemeente. Zij kan daarin vastlopen als wij haar onvoldoende steunen bij het vervullen van haar taken. Daarom vragen wij de gemeente ook haar te ondersteunen met gebed en met handjes. We hopen dat veel vrijwilligers haar willen ondersteunen bij schoonmaak en klaarzetten van de ruimten. Dit betekent voor de deelnemers een praktische invulling van je gemeente zijn en als we met veel zijn, dan blijft je inzet beperkt.
De hulpkosters zijn u daarin voorgegaan. Zij zoeken al uitbreiding en hebben nu al gezorgd voor een volledige bezetting van de zondagsdiensten voor het komende kwartaal. Hiermee kunnen we de koster-beheerders specifiek inzetten voor alle kosterszaken gedurende de andere 6 dagen van de week. Hulpkosters bedankt.
Theo Kamp, secretaris College van Kerkrentmeesters

↑ Top