Kruispunt, Vrijwilligers-BBQ en Corona

WERKZAAMHEDEN ROND KRUISPUNT
Twee weken geleden heb ik u geïnformeerd over de stand van zaken rond het opknappen van het Kruispunt en omgeving. Toen heb ik u ook medegedeeld dat het metalen hekwerk langs de Venestraat een opknapbeurt nodig heeft. Omdat vernieuwing wat kostbaar is, heb ik toen ook een oproep gedaan dat iemand zich bij mij kan melden om dit hekwerk - in eigen tijd - van een verflaag te voorzien.

Hierop heb ik helaas geen reactie gekregen. Dus we stappen over op plan 2 en dat is het hekwerk toch maar vernieuwen. De vrijwilligers die de tuin rond de Kruiskerk zo mooi onderhouden (nog maar eens: de complimenten van het college van kerkrentmeesters!) willen daarbij binnen hun mogelijkheden graag behulpzaam zijn.

Dit betekent dat het huidige hekwerk (met lichte fundering) moet worden afgevoerd. Denkbaar is dat daar wel iemand in geïnteresseerd is. Daarom een nieuwe oproep: heeft iemand belangstelling voor het huidige metalen hekwerk rond het Kruispunt met fundering en wil deze binnen een paar weken afvoeren? We pakken bij de uitvoering het hekwerk rond de voormalige kosterswoning gelijk mee. Het gaat dan alles in 1 keer om circa 36 meter hekwerk.

U kunt zich bij mij melden via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik ben benieuwd. Bij meer dan een gegadigde wordt er geloot.

BBQ VOOR VRIJWILLIGERS
Graag hadden we een BBQ voor alle vrijwilligers georganiseerd. Als dank voor alles wat u, jullie voor de kerk doen. Dit evenement stond gepland op 4 juli 2020. Het Coronavirus maakt helaas zo’n evenement op dit moment niet mogelijk. Los van de bepalingen die de Overheid ons oplegt, is het o.i. onverstandig om met zoveel mensen bij elkaar te komen. Hopelijk kunnen we op een ander moment onze waardering voor uw betrokkenheid tot uitdrukking brengen.

CORONAVIRUS BINNEN ONZE KERKELIJKE GEMEENTE
Het coronavirus heeft een enorme impact op de samenleving. De ziekte zorgt voor veel verdriet en zorgen. Niet alleen medisch maar ook maatschappelijk. Als je er niet direct mee te maken hebt is het soms moeilijk echt te bevatten wat er zich allemaal voltrekt. Zowel in gezinnen als ondernemingen. In het Kompas van 24 april 2020 is te lezen dat er hieromtrent ook zorgen zijn bij onze eigen predikant Klaas van der Sloot. We wensen hem en zijn gezin veel sterkte en Gods bijstand toe. Dat geldt ook voor alle gemeenteleden die direct- of indirect getroffen zijn door dit virus.

Het zou ook zo kunnen zijn dat het coronavirus gemeenteleden financieel treft. Als u hulp nodig hebt schroom dan niet om deze zorg binnen onze kerk kenbaar te maken, misschien kunnen wij u helpen.  Dat kan aan leden van de Kerkenraad, Diaconie en College van Kerkrentmeesters. Uiteraard wordt uw zorg vertrouwelijk behandeld. Is het momenteel lastig om uw ‘vrijwillige kerkelijke bijdrage’ te voldoen? Laat het mij of iemand van het College van Kerkrentmeesters weten. We zoeken samen  naar een passende oplossing. Tot slot sluit ik af met een gedicht van Aad van der Klaauw

Nooit alleen
Als de weg slingert en steil is.
Als de brug te ver is,
de lucht grijs en grauw,
de dagen donker en droevig zijn.
Bedenk dan dat je niet alleen bent.
Hij zal er zijn en
leiden in het donker.
Meegaan en omarmen,
zelfs in de grootste storm.

Namens het Collega van Kerkrentmeesters,
Maarten van Dam, voorzitter