Mededeling vanuit College van Kerkrentmeesters

Graag wil ik u informeren over een aantal onderwerpen:

Verandering samenstelling College van Kerkrentmeesters
Binnen het college zijn er 2 mutaties in de bemensing. Bertha van Roemburg wordt opgevolgd door Bep van Loenen en Maurice Wennekes door Peter van Hofwegen. Bertha heeft zich 6 jaar ingezet; zij was onder meer  het aanspreekpunt voor het kerkelijk bureau. Willem van Roemburg met wie Bertha een duo functie had blijft nog een jaar het CvK ondersteunen. Maurice is maar liefst 7 jaar penningmeester geweest. Op 4 juni hebben wij op hartelijke wijze afscheid van beiden genomen onder dankzegging voor hun inzet. Bep en Peter draaien al enige tijd mee. We zijn als college van kerkrentmeesters blij dat we weer op sterkte zijn. Wel zou het fijn zijn om nog één kerklid te mogen verwelkomen in ons team om de jaarlijks terugkerende ‘actie Kerkbalans’ een extra impuls te geven de komende jaren.

Jaarrekening
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de jaarrekening 2019. Op 8 juli a.s. zal die worden vastgesteld door de kerkenraad. Vanwege de coronabeperkingen zal er geen formeel gemeenteberaad worden gehouden. Wel stellen we alle gemeenteleden graag in de gelegenheid om kennis te nemen van de stukken (incl. die van alle commissies) en daarop te reageren. Vragen zullen wij per mail beantwoorden en opmerkingen  nemen wij ook graag in ontvangst. Alle vragen, beantwoording en opmerkingen voegen wij bij de jaarrekening 2019 en brengen wij voor 8 juli a.s. onder de aandacht van de kerkenraad.
De financiële stukken zullen omstreeks 26 juni op de website (op het beveiligde afgeschermde deel) te vinden zijn. Tijdens openingstijden van het kerkelijk bureau kunt u ook vanaf 29 juni de stukken overigens ook inzien en zal er een beperkte oplage fysiek aanwezig zijn. Tenslotte kunt u via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ook om digitale toezending van de stukken vragen. Reageren op de jaarrekening 2019 kan vervolgens tot 3 juli.

Collecte
In samenspraak met de Diaconie willen we graag één keer per maand, tijdens de online Kerkdienst aandacht vragen voor de collecte. U dan ook specifiek vragen via Givt of op een andere manier financieel te willen bijdragen aan het in het in stand houden van onze  Kerkelijke Gemeente.

Kruispunt
De renovatie van het Kruispunt nadert het einde. Met veel inzet (en liefde) heeft het karakteristieke pand ( de Gemeente noemt het ‘de villa’) werkelijk een metamorfose ondergaan.  Het terrein is bijna klaar en de huurder, Omroep A1 is blij dat ze op zo’n mooie locatie  en in dit pand hun werk mogen doen. Om de zondagse uitzendingen zonder storingen te kunnen laten verlopen is er een vaste verbinding aangelegd tussen het Kruispunt en de Kruiskerk. Deze zal op korte termijn aangesloten worden. Voor omroep A1 zijn twee parkeerplaatsen aangelegd die horen bij het verhuurde pand.  Echter: op de zondagen mogen deze plaatsen gebruikt worden door onze kerkgangers. De kosten van deze omvangrijke renovatie worden gedekt door de huuropbrengsten die wij middels een huurovereenkomst voor tenminste vijf jaar hebben vastgelegd.

Coronavirus, Kruiskerk en zalen
In overleg met de Kerkenraad is besloten dat er zeer beperkt weer gebruik gemaakt mag worden van de Kruiskerk en de zalen. Voor alle activiteiten moet er vooraf overleg gevoerd worden met onze koster-coördinatoren Jolanda en Hanita. Ze stemmen de wensen af met de predikanten en/of het College van Kerkrentmeesters. Bij twijfel wordt er overlegd met een afvaardiging van de Kerkenraad.

Met vriendelijke groet,
Maarten van Dam, voorzitter CvK