feed-image RSS-feed

Wereldwijd verbonden - week 17: 21-27 april 2019

Djibouti en Somalië
Twee etnische groepen, de Issa van Somalische origine en de Afar van Ethiopië vormen een belangrijk deel van de bevolking in Djibouti, die door de vluchtelingenstroom uit beide landen nog aanzienlijk is toegenomen.
Islam is de staatsgodsdienst. Historisch aanwezige kerkgemeenschappen worden wel getolereerd, maar de niet-traditionele kerken krijgen geen mogelijkheden tot samenkomst.
Het zwaarst is de vervolging voor christenen met een moslimachtergrond.
Somalië is al decennialang in de greep van gewelddadige conflicten. Berucht is de terreurorganisatie Al Shabaab. Ook extreme droogte en overstromingen zorgen voor problemen. Inmiddels is 17% van de bevolking gevlucht of ontheemd.

Dank voor:
•Degenen die in deze landen blijven om anderen bij te staan te midden van grote problemen.
•Christelijke hulporganisaties, die Somalië niet opgeven, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan
  allerlei gevaren.
•Christenen die volharden, ondanks hun kleine minderheid.
•Elk klein teken van vooruitgang in de richting van herstel van de regering in Somalië.
Bid voor:
•Vrede in Somalië, voor het land en zijn bevolking; dat de clans en de militaire leiders de
  verwoestingen mogen betreuren.
•De honderdduizenden Somalische vluchtelingen over de hele wereld, en voor vluchtelingen uit
  Eritrea en Ethiopië die gevlucht zijn naar Djibouti.
•Mensen die lijden aan ondervoeding in het zicht van de hongerdood.
•Degenen die geen schoon water hebben om te drinken, en hen die lijden aan vermijdbare ziekten
  en infecties.
Meer informatie: Oecumenische Gebedskalender – Week 17
Zie ook het boek: Bidden om Vrede en Gerechtigheid in deze Wereld. Oecumenische Gebedskalender van de Wereldraad van Kerken. Het boek is te verkrijgen via Krista van der Wilt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de diaconie. Exemplaren van het boek liggen in de ontmoetingsruimte.