€ 400,- actie - Elke dag een maaltijd!

De € 400,— actie van onze kerk maakt die ene maaltijd mogelijk voor kinderen in Mataba. Het dorp Mataba ligt in de arme regio Rusizi, een provincie in de zuid-westelijke hoek van Rwanda. Het duurt wel twee uur om dat dorp te bereiken via een hobbelige zandweg. Die dag zou het nieuwe schoolgebouw worden geopend, een drukte van belang. We werden ontvangen met zang en dans, een gebruik in die cultuur om gasten te verwelkomen en te bedanken.

Kinderen uit vijf omliggende dorpjes kunnen nu naar die school toe. Ook zij moeten lang lopen over diezelfde zandweg. En van lopen krijg je flinke trek! Het idee wat wij op dat moment kregen is het kunnen voorzien in een maaltijd per dag, maar wel op een duurzame manier. Daarvoor is het nodig om een ‘kitchen-garden’ nabij die school aan te leggen die ze zelf kunnen beplanten en oogsten. Deze Afrikaanse moestuin maakt echt het verschil tussen geen of een maaltijd per dag voor die kinderen.

Stichting Red een Kind is aanwezig in Rusizi en wil graag de aanleg en het onderhoud van die moestuinen begeleiden. Wij kunnen ons heel goed voorstellen hoe die kinderen zometeen hun dankbaarheid op hun manier uiten: met zang en dans! Alvast namens alle kinderen in Mataba heel erg bedankt voor uw bijdrage!

Wij namen samen met dominees en diakenen van diverse kerkgenootschappen deel aan een Wereldkerkenreis die Stichting Red een Kind organiseerde. Lammertina is in 2017 begonnen bij Stichting Red een Kind om de bekendheid van deze stichting te vergroten. Samen met Rob zetten wij onze vrije tijd in om mensen bekend te maken met het werk en de resultaten van de stichting, onder andere door ter plaatse foto’s te maken en deze te delen met geïnteresseerden. Heb je belangstelling voor het verhaal: Hier het mailadres van Lammertina Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groet, Rob en Lammertina Klein Obbink

↑ Top