€ 400,- actie – Albanees gezin – Frankrijk

Hierbij een brief van 31 oktober waarin staat hoe het nu gaat met het Albanese gezin dat we geruime tijd geleden via Krista van der Wilt mochten steunen in het kader van de 400,- euro actie.

“Lieve allemaal,
We hebben nieuws! Het gaat goed met de familie!
Met ingang van 1 november krijgen Arjetta en Lulzim eindelijk een maandelijkse bijdrage van de Franse overheid.
Dat is heel fijn, want het is daardoor gelukt om het huurcontract  m.i.v. 1 november op hun eigen naam te krijgen. De eigenaren van het huis, dat we als stichting voor hun huren, zijn akkoord gegaan met een overdracht!
Op deze manier wordt de familie een stuk zelfstandiger. Dankzij alle bijdragen die we hebben mogen ontvangen is het ons gelukt als stichting alle financiële verplichtingen tot nu toe helemaal te kunnen voldoen. We zullen de familie blijven ondersteunen, want het bedrag dat ze krijgen zal niet voldoende zijn om een gezin met 4 kinderen te kleden en te voeden. Maar Lulzim is zeer gemotiveerd om met hier en daar klussen zijn gezin zoveel mogelijk zelf te onderhouden.
Helaas is er nog steeds geen uitsluitsel over de asielaanvraag. Omdat tussen november en maart er niet mag worden uitgezet in Frankrijk is de familie in ieder geval de aankomende winter verzekerd van een lekker warm en gezellig huis.
In juni volgend jaar zijn de meisjes 3 jaar op school in Frankrijk en dit kan een reden zijn om de aanvraag goed te keuren. Het blijft nog even spannend, maar we hopen op een goede afloop!
Zodra er meer nieuws is laten we het weten!
Namens de familie dank voor alle hulp!
Lieve groet,
Krista”