Reis naar Ghana & Togo met Compassion

Van 10 t/m 20 oktober jl. hebben wij als gezin een indrukwekkende reis gemaakt met Compassion naar Ghana en Togo. Twee buurlanden in Afrika. Het zal nog wel even duren voordat we al het meegemaakte een plekje hebben gegeven...
Wat een prachtige landen zijn het met prachtige mensen die leven in grote armoede. In Togo leeft zelfs 75% van de bevolking onder de armoedegrens. Maar veel van die mensen zijn rijker dan wij, omdat ze weer hoop hebben gekregen en weten wat echt belangrijk is in het leven. Dat zie je in hun ogen. (Tekst gaat onder foto verder)

In Ghana hebben we onze sponsormeisjes ontmoet, Joycyline van 12 en Erica van 6. Een superdag met twee schitterende meisjes! We schrijven brieven naar ze, sturen foto’s en bemoedigingen. Dit betekent veel voor ze. De wetenschap dat er iemand, heel ver weg, aan je denkt en in je gelooft… Dat maakt een wereld van verschil .
Via Compassion ontvangen ze holistische zorg: onderwijs, lichamelijk, sociaal emotioneel, economisch en geestelijk, zodat ze uiteindelijk zelfredzaam worden. Dat is niet alleen zorg voor hen, maar heeft impact op het hele gezin en zelfs hele communities. We hebben het met eigen ogen gezien. Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus naam.
Compassion werkt!
De klaslokalen in Togo, waar we als groep geld voor hebben ingezameld, waren bijna af. We hebben stenen en grind gesjouwd bij de laatste werkzaamheden en onze handafdrukken achtergelaten. Mooi om te zien, maar er kan nog zo veel meer gedaan worden.
De opbrengst van de collecte die 2 december in de Kruiskerk wordt gehouden, wordt verdeeld over alle projecten die wij met Compassion bezocht hebben in de sloppenwijken in Ghana en Togo. We weten zeker dat het heel goed terecht komt en bevelen de collecte van harte bij u aan!
Mocht u meer willen weten over onze reis of over Compassion, dan komen we graag met jullie in contact. Ook als je overweegt om een kind te gaan ondersteunen via Compassion beantwoorden wij graag de vragen die je misschien nog hebt.

Eward, Cora, Amber en Twan Wulfsen