Kinderen in de knel - 2

Op eerste kerstdag is de collecte bestemd voor “Kinderen in de knel”; een project van Kerk in Actie. Elke zondag in de adventstijd wordt hier aandacht aan besteed en wordt een specifiek project genoemd.  Wij willen daar, vooruitlopend op de collecte van 1e kerstdag, gedurende de hele advent uw aandacht op vestigen.
2e Adventszondag - Licht voor werkende kinderen in Colombia - Zondag 9 december
Als je door de sloppenwijken van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá loopt, zie je talloze kinderen werken op de markt of in de vuilnis. Maar liefst 1,5 miljoen Colombiaanse kinderen moeten werken. Ze doen zwaar, gevaarlijk werk en maken lange dagen. Bovendien groeien ze vaak op in een donkere omgeving met veel geweld en drugsgebruik. Via een lokale partnerorganisatie biedt Kerk in Actie wekelijks ondersteuning aan kinderen en tienermoeders. Een aantal kansarme jongeren kunnen zelfs een professionele koksopleiding volgen. De bevlogen medewerkers maken hun zware bestaan een stuk lichter. Zij vergroten de weerbaarheid van deze kinderen en hun toekomstkansen.
Voor meer informatie: