Samen vakantie vieren met ontspanning voor de mantelzorger

Als u, als mantelzorger, langdurig voor uw thuiswonende partner (of moeder/vader/vriendin, etc.) met dementie zorgt, is het fijn wanneer u af en toe op adem kunt komen. Dat is belangrijk om de zware zorgtaak vol te kunnen houden.

Hetvakantiebureau.nl kan de zorg tijdelijk van u overnemen terwijl u samen met uw partner op vakantie gaat in één van onze vakantiehotels op prachtige plekken als Ermelo (GLD), Mechelen (Z-L), Wezep (OV) en Doorn (UT). Tijdens deze vakanties worden diverse leuke activiteiten en uitstapjes georganiseerd waaraan u kunt deelnemen. Ook kunt u zelf uw momenten pakken om u terug te trekken of zelf iets te ondernemen.

Deskundige vrijwilligers nemen, als u dat wenst, graag de zorgtaken van u over zodat u de mogelijkheid heeft om ook zonder uw partner activiteiten te ondernemen. U geeft zelf aan welke behoefte u heeft tijdens deze vakantie. Of het nu gaat om wat u samen of alleen wilt ondernemen, het overdragen van de zorg, of de behoefte aan een luisterend oor bij onze vrijwilligers of bij uw lotgenoten. Alles kan, alles mag! De vrijwilligers staan voor u klaar.

Deze vakanties worden met steun van Alzheimer Nederland georganiseerd. U kunt voor het aanvragen van de vakantiefolder of voor meer informatie bellen naar (0343) 74 58 90 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook ligt er in de hal van onze kerk enig informatiemateriaal.

Vakanties voor slechtzienden en blinden
Hetvakantiebureau.nl organiseert jaarlijks een aantal diaconale vakantieweken voor mensen met een visuele beperking, gecombineerd met vitale senioren die geen of weinig lichamelijke zorg nodig hebben. De vakanties vinden plaats in Vakantiehotel Dennenheul in Ermelo; een kleinschalig hotel met een gezellige bar, restaurant, een mooi terras, sauna en fitnessruimte. Tevens is dit hotel aangepast voor mensen met een visuele beperking. In de directe omgeving en op het aangrenzende Landgoed Oud Groevenbeek zijn kilometers wandel- en fietspaden te vinden. Zeer de moeite waard is het nabij gelegen natuurpad, dat speciaal is ingericht voor mensen met een visuele beperking. Uiteraard bent u ook welkom in onze vakantieweken in andere accommodaties. Deze zijn niet aangepast maar de vrijwilligers zijn bereid om u te helpen waar nodig.