Wereldwijd verbonden - week 16: 14-20 april 2019

Japan, Noord- en Zuid Korea en Taiwan
Francis Xavier bracht in 1549 het Christendom naar Japan. Ongeveer 1% van de bevolking is christen. De kerk heeft veel vervolging gekend. Na de Tweede Wereldoorlog werd Korea opgedeeld in Noord - en Zuid - Korea. Noord-Korea kent een repressief systeem. Christenen en andere gelovigen worden er structureel vervolgd. Zuid - Korea kent naast rijkdom ook armoede. In de bergen aan de rand van Seoul bevinden zich diverse krottenwijken. Taiwan heeft zich na de Tweede Wereldoorlog afgesplitst van het communistische Chinese vasteland.

Dank voor:
•De bloeiende christelijke kerken in Zuid-Korea.
•Degenen die werken aan vrede en hereniging op het Koreaanse schiereiland.
•Christenen in Japan en Taiwan, die Christus dienen, zelfs als ze tot de kleine minderheden behoren.
Bid voor:
•Degenen die blijvend worden beïnvloed door de atoombommen op Nagasaki en Hiroshima.
•Betere bescherming van de mensenrechten en een afname van de politieke corruptie.
•Families die worden verscheurd door de scheiding van Noord- en Zuid-Korea.
•Degenen die in Noord-Korea lijden aan ondervoeding en honger; en hoop voor de mensen die in  wanhoop leven.
•Een rechtvaardige en vreedzame oplossing van alle politieke geschillen, vooral de spanningen tussen China, Taiwan, Japan en Zuid-Korea.
Meer informatie: Oecumenische Gebedskalender – Week 16
Zie ook het boek: Bidden om Vrede en Gerechtigheid in deze Wereld. Oecumenische Gebedskalender van de Wereldraad van Kerken. Het boek is te verkrijgen via Krista van der Wilt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de diaconie. Exemplaren van het boek liggen in de ontmoetingsruimte.