20 juni 2019 - Tafels van Hoop.

Op donderdag 20 juni 2019 was het de VN Wereldvluchtelingendag. Dat dit iets is om bij stil te staan blijkt wel uit de cijfers. De laatste jaren is het aantal vluchtelingen sterk gegroeid. Waren er in 2009 nog 43,3 miljoen, in 2019 zijn het er 70,8 miljoen. Een deel daarvan is ook in Nijkerk terecht gekomen.
Op wereldvluchtelingendag hebben we daar aandacht aan besteed. Zo’n 30 oude en nieuwe Nijkerkers hebben gezamenlijk een maaltijd genoten in onze kerk. Daarmee hebben we elkaar een beetje beter leren kennen en er zijn ook nieuwe contacten gelegd. We hopen dit in de toekomst voort te zetten.
Bij deze ook nog een woord van dank aan iedereen die meegeholpen heeft om deze avond tot een succes te maken. Daarbij allereerst de koks, maar ook degenen die alles klaar gezet hebben, geholpen hebben met het opruimen  en die andere noodzakelijke karweitjes opgeknapt hebben.
Op het ledendeel van de site is een foto impressie te vinden. Zie daarnaast ook het artikel in De Veense Courant Online: