Informatie over het Vakantiebureau

De Protestantse Kerk Nederland (PKN) ondersteunt het organiseren van vakanties voor senioren en mensen met een zorgvraag. Dit is ondergebracht bij Hetvakantiebureau.nl. Zij noemen dat: Vakanties met aandacht.
Ook voor 2020 is er een gids met mogelijkheden beschikbaar. Meerdere exemplaren liggen voor u klaar in de hal van onze kerk. Neemt u er gerust 1 voor uzelf mee, of voor een ander (uw ouders bijvoorbeeld).
U kunt kiezen uit meerdere bestemmingen in Nederland en er zijn ook mogelijkheden voor een vaarvakantie. De vakantieweken beperken zich niet tot de zomerperiode maar de mogelijkheden zijn over het hele jaar verdeeld.
Zo maar wat reacties van vakantiegangers die eerder een week mee zijn geweest:
- “ mijn vakantie was geweldig. Ik heb echt genoten van alles wat er voor georganiseerd was”
- “ mijn ouders zijn weer terug van een meer dan goede vakantieweek. Ze raken er niet over uitgepraat”
- “Ik had dit al jaren eerder moeten doen”
- “Ineens was de natuur weer binnen handbereik. Wat een ontspanning”
Uiteraard zijn er kosten verbonden aan deze volledig verzorgde vakantieweken, maar er zijn ook mogelijkheden tot financiële ondersteuning; ook daarover is informatie opgenomen in de reisgids.
Voorts worden er in samenwerking met RCN vakantieparken voor gezinnen die leven op bijstandsniveau honderd gratis vakantieweken aangeboden.
Bij de verzorging van alle vakantieweken zijn honderden vrijwilligers betrokken. Het Vakantiebureau is steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers, vooral mensen met ervaring in de zorg. Maar ook voor anderen. Dus heeft u het hart op de juiste plek en biedt u graag een luisterend oor, denkt u er dan over na om eens een weekje mee te gaan.
Veel informatie is te vinden in de reisgids en op www.hetvakantiebureau.nl; natuurlijk kunt u ook altijd even met ons contacten.
Peter & Mieke van Hofwegen,
contactpersonen van het Vakantiebureau in Nijkerk