Gastgezinnen gezocht voor vluchtelingen met status.

Bericht van de Protestantse Kerk in Nederland.
Momenteel zijn er enkele vluchtelingen, die al een verblijfsstatus in Nederland hebben, maar wachten op een woning in de gemeente Nijkerk, en intussen nog in asielzoekerscentra verblijven. Het alledaagse leven op een AZC heeft maar weinig perspectief, mensen worden passief. Maar veel nieuwkomers willen graag al een begin maken: Nederlanders leren kennen, wegwijs raken in Nederland en de taal leren.
De organisatie Takecarebnb wil deze mensen helpen. Zij matchen vluchtelingen die in een AZC wonen en al een status hebben, maar nog wachten op een woning in een gemeente, met gastgezinnen. Ze werken samen met het COA. Door plaatsing in een gezin wordt de integratie aantoonbaar versneld. Nu zijn zij op zoek naar gastgezinnen in Nijkerk.
Sinds 2015 heeft Takecarebnb bijna 300 succesvolle matches gemaakt en zijn er vele vriendschappen ontstaan. En wat blijkt? Het logeren is erg stimulerend, voor zowel gast als gastgezin.
Takecarebnb komt graag in contact met diaconieën die mee willen helpen nieuwkomers een prettige start te geven in Nederland, en mee willen helpen zoeken naar mensen die thuis ruimte hebben om een vluchteling voor maximaal drie maanden te laten logeren. Takecarebnb helpt om dit goed te regelen: zij zorgen voor de juiste begeleiding en voorbereiding. Maatwerk, waarbij de wensen van u en uw potentiële gast centraal staan.
Wilt u meer weten? Kijk op de website www.takecarebnb.org  of mail naar Annemeijn Benkirane, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de diaconie,
Fred Jansen, voorzitter