Collectes Diaconie en Kerk in deze periode

De crisis waarin we ons nu bevinden raakt iedereen op heel veel vlakken. Om ons heen zien we veel creatieve initiatieven om dit deels het hoofd te bieden. Ook raakt deze crisis de diaconie. Doordat in deze periode geen kerkdiensten met gemeenteleden gehouden worden in de Kruiskerk, betekent dit ook dat er geen collectes worden gehouden. Hoewel dit relatief gezien misschien wel niet heel erg van belang is, betekent dit in de praktijk wel wat voor zowel de Diaconie als de Kerk.
De diaconie zet zich in voor mensen die in onze samenleving wel een (financieel) steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door incidentele hulp wordt persoonlijke aandacht aan deze groep gegeven.
Doordat nu de collectes achterwege blijven kan de diaconie minder financiële ondersteuning bieden aan de groep die het extra hard nodig heeft. Om dit toch te kunnen laten doorgaan stellen we u het volgende voorstellen voor:
Aan u vragen wij om voor de maand maart een eenmalig een gift over te maken voor deze doelen. Inmiddels zijn er al op deze manier giften binnengekomen. Deze opbrengst wordt vervolgens over de doelen verdeeld.

De doelen, die voor de maand maart zijn vastgesteld vanaf het moment dat er geen kerkdiensten meer gehouden konden worden, zijn:
15-03-2020 Kerk in Actie (burgeroorlog in Zuid-Soedan);
22-03-2020 Diaconie t.b.v. schuldhulpmaatje;
29-03-2020 Diaconie.

Uw gift kunt u overmaken op rekeningnummer NL70 RABO 0347 8094 64 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk. Voor deze actie volstaat de vermelding “gift maart”. Wilt u een ander speciale actie of doel steunen? Vermeld dit dan bij de omschrijving.
Op een later tijdstip zullen wij dezelfde vraag aan u zullen stellen over de doelen voor de maand april.
Dit geldt uiteraard ook voor de kerk. De financiële verplichtingen blijven doorlopen zonder dat daar in deze periode bijdrages tegenover staan. Uw bijdrage voor de kerk kunt u overmaken op rekeningnummer NL64 RABO 0347 8009 39 t.n.v. de Gereformeerde kerk Nijkerk. Voor de bijdrage aan de kerk kunt u eventueel voor meerdere maanden tegelijk uw bijdrage overmaken. Mocht u bij de kerk ook aan een specifiek doel willen bijdragen, vermeldt dit dan ook bij de omschrijving van uw overboeking.
Op deze manier blijven wij met z’n allen, ook in financieel opzicht, omzien naar elkaar!
Doet u mee?

Geven met Givt
Onze gemeente gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Zeker nu we als gemeente niet meer bij elkaar komen in de Kruiskerk maar de dienst volgen via de televisie of internet. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wilt geven en klaar!
Geven aan de wekelijkse collectes van de Kruiskerk? Dan kan!

Volg de onderstaande stappen voor ‘geven uit de lijst’:
1. Open de app
2. Kies het bedrag dat je wil geven.

(Er zijn bijna altijd meerdere collectes tijdens een dienst? Dat is geen probleem met de Givt app! Om een collecte toe te voegen toets op het plusje bij collecte toevoegen en vul het bedrag in dat je aan de 2e collecte wilt geven. Nog een derde collecte toevoegen?
Druk dan nogmaals op het plusje en kies je bedrag voor de derde collecte.
De verdeling van de collectes is altijd als volgt:
1 e  collecte: tbv de diaconie  of een specifiek diaconaal doel voor die week
2 e  collecte: tbv de Gereformeerde Kerk Nijkerk
3 e  collecte: tbv onderhoud van de gebouwen)

3. Kies vervolgens voor de derde optie, geven uit de Lijst
4. Vul de naam of plaats van je kerk in bij het zoekbalkje
5. Selecteer de kerk waaraan je wil geven en toets onder in je scherm op geven!
6. Druk tot slot op ‘volgende’ om de gift te voltooien.

Je download de Givt-app in Google Play of in de App Store. Kijk voor meer informatie over Givt op: www.givtapp.net.