Collectes Diaconie maart en april

De diaconie zet zich in voor mensen die in onze samenleving wel een (financieel) steuntje in de rug kunnen gebruiken. Doordat nu de collectes achterwege blijven in de kerk kan de diaconie minder financiële ondersteuning bieden aan de groep die het extra hard nodig heeft. In april is een oproep gedaan om voor de maand maart een gift over te maken. De ontvangen giften worden vervolgens verdeeld over deze doelen. U heeft daar massaal op gereageerd!

Dit betekent voor de doelen in maart (vanaf het moment van sluiten van de kerk) dat de volgende bedragen toegekend zijn:
15-03-2020  Kerk in actie (burgeroorlog in Zuid-Soedan) € 756,58
22-03-2020  Diaconie tbv schuldhulpmaatje                   € 756,58
29-03-2020  Diaconie                                                   € 756,58

Ook voor de maanden april en mei mocht de diaconie al giften voor de collectes ontvangen. Daarnaast zijn giften ontvangen met een specifiek doel.
Voor april willen wij u wederom vragen de doelen te steunen door een bedrag over te maken.
Weet dat elk bedrag, groot of klein, van harte welkom is. De opbrengst wordt in april verdeeld over de volgende doelen.

05-04-2020      Nijkerks Diaco naal Beraad
09-04 / 11-04   Project ZWO rond Pasen
12-04-2020      Diaconie met als bijzondere bestemming vluchtelingen Lesbos*
19-04-2020      Diaconaat (Oeganda)
26-04-2020      Diaconie

*Vanuit de gemeente is aan de diaconie financiële aandacht voor de vluchtelingen op Lesbos gevraagd. Aangezien het collecterooster voor het hele jaar al is vastgesteld, is besloten om de diaconiecollecte van 12 april toe te wijzen aan dit doel.

Uw gift kunt u overmaken op rekeningnummer NL70 RABO 0347 8094 64. t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk. Voor deze actie volstaat de vermelding “gift april”. Wilt u een ander speciale actie of doel steunen? Vermeld dit dan bij de omschrijving. U kunt ook gebruik maken van de Givt-app.
Op deze manier blijven wij met z’n allen, ook in financieel opzicht, omzien naar elkaar!
Hartelijk dank!