Dorcas Voedselactie 2020

Wat een bijzonder jaar hebben we gehad. De 25e Dorcas Voedselactie werd zo anders dan gepland.
Massaal werden de uitdeelkaartjes verspreid, werden er online collectebussen aangemaakt en werd er digitaal gedoneerd. De giften liepen in de maand november en december mooi door. En nu mag ik met jullie het eindresultaat delen:
De Dorcas Voedselactie 2020 heeft tot nu toe het overweldigende bedrag van € 853.381,- opgehaald!
Uit Roemenië ontving ik foto’s waarop te zien was hoe de producten worden ingekocht en hoe de voedselpakketten door ouderen worden ontvangen. Prachtig om te zien dat de allerarmsten in onze Dorcas-projecten, dit pakket van hoop en bemoediging namens u mochten ontvangen!
De voedselpakketten zijn aangevuld met versproducten. Deze versproducten komen uit de groentekassen, die met hulp van Dorcas door families gebouwd zijn. Deze families hebben een training en een lening van Dorcas ontvangen om zelf een bedrijf te starten. Zo kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Een mooie win-win situatie!
Mede dankzij uw betrokkenheid hebben we bijgedragen aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Dank u wel daarvoor.
Wij wensen u een voorspoedig nieuwjaar toe.

Namens Dorcas,
Nelly Bezemer, coördinator voedselactie Nijkerk