Wereldwijd verbonden - Week 15: 11-17 april 2021

Oost-Timor, Indonesië en Filippijnen.
Oost-Timor is een arm land en de bevolking is getekend door de gevechten en moordpartijen die er de laatste decennia plaats vonden. In 2002 werd Oost-Timor internationaal erkend als onafhankelijk land. Indonesië is een archipel van meer dan 13.000 eilanden. Bhinneka Tunggal Ika: ”Verscheidenheid in eenheid” is het motto van de Indonesische Republiek. De meeste Indonesiërs zijn van Maleisische origine. Meer dan voorheen is de Islam in dit land zichtbaar en hoorbaar. De Filippijnen, bestaande uit zo'n zevenduizend eilanden, wordt geregeerd door een dictator die met harde hand de misdaad te lijf wil gaan waarbij vele onschuldige slachtoffers vallen.
Dank voor:
•Het getuigenis van mensen die werken aan een einde van het geweld.
•Degenen die hebben gepleit voor meer begrip tussen de verschillende godsdiensten.
•Degenen die solidair zijn met de armen.
Bid voor:
•Contact tussen verschillende etnische en religieuze groepen.
•Regeringen die corruptie beëindigen en streven naar ware gerechtigheid en vrede voor iedereen.
•Degenen die hun leven weer moeten opbouwen na vulkaanuitbarstingen, modderstromen, orkanen en tsunami's.
•De slachtoffers van buitengerechtelijke executies en geweld in de Filippijnen, en de christelijke bedieningen van de zorg en belangenbehartiging voor gerechtigheid; de oprichting van de rechtsstaat en de restitutie voor de slachtoffers.

Meer informatie: Oecumenische Gebedskalender – Week 15
Zie ook het boek: Bidden om Vrede en Gerechtigheid in deze Wereld. Oecumenische Gebedskalender