feed-image RSS-feed

Hoog bezoek in De Huiskamer.

In allerijl zijn de laatste vlekken weggepoetst. De gastvrouwen lopen nog snel even door de ruimtes. Alles is tip top in orde. De hapjes staan klaar in de keuken en de geur van zelfgebakken cake vult de Huiskamer.
Stipt op tijd worden de heren in nette pakken verwelkomd. Ook de nieuwe vrouwelijke lijsttrekker van Nijkerk is van de partij. Het is meteen gezellig druk.
Ook de landelijke politicus wordt gastvrij ontvangen. De Huiskamer voelt zich vereerd met zulk hoog bezoek.
Maar hoe hoog het bezoek ook is, de middag wordt geopend zoals we gewend zijn, met gebed. En een woord uit Gods Woord. De hoge politicus knikt waarderend en kijkt ontspannen de kamer rond. ‘Wat een prachtige plek is het hier. Geweldig dat we hier even mogen zijn. En ik ben blij dat de gasten die hier altijd komen, er vanmiddag ook gewoon zijn. Ik heb begrepen dat er hier plaats is voor ieder mens; eenzaam, vermoeid of koud. Het is hier echt warm!’
Lachend trekt hij zijn jasje los.
‘Nou, ik weet wat het is om alleen te zijn. ’Een gast in een rolstoel neemt het woord. ‘De muren komen soms op je af. En dan kan ik er even uit. Naar De Huiskamer. En… ik hoop dat u veel voor de ouderen in ons land kunt doen. Want eenzaamheid is zo erg.’
 
‘Eigenlijk ben ik meer van het jongerenbeleid’ lacht de politicus. ‘Maar het is goed dat u dat zegt.’
Een andere gast neemt het over. ‘Ik ben ook blij dat ik hier ben. Maar het is ook heel mooi dat de afgevaardigden van de Christen Unie bij ons te gast zijn. Een christelijk geluid is zo belangrijk voor ons land. Ik ben zelf door God gered. Zonder Hem zat ik hier niet.’ Hij is zo vol van de wonderen van God dat hij bijna niet kan stoppen met getuigen.
Maar dan is het tijd voor de groep om de stad verder te bezoeken.
Aan het eind van de middag komen ze kleumend maar opgewekt terug. Nu is bijna de hele partij aanwezig. De hapjes en drankjes vinden hun weg en er is tijd voor ontmoeting. Het zijn geen oppervlakkige gesprekken. Deze mensen stralen wat uit. De liefde van God is hun gedrevenheid.
Dan neemt de landelijke politicus nog een keer het woord. ‘Ik ben onder de indruk van jullie stad Nijkerk’ glimlacht hij. ‘En.., De Huiskamer is een voorbeeld voor ons hele land. Zo’n prachtig initiatief gesteund door zoveel kerken, daar is zelfs Amsterdam jaloers op!’
Het hoge bezoek vertrekt en langzaam wordt het rustiger in De Huiskamer. Maar de hoge sfeer blijft. Want het is niet alleen het bezoek van de partij waar we vol van zijn. Het is het Hoge Bezoek van God zelf waardoor we elke keer opnieuw gevuld worden met zegen om uit te delen. 

Arna van Deelen
 

↑ Top  

© Gereformeerde Kerk - Nijkerk 2018   Leden   Account aanmaken?   ANBI