feed-image RSS-feed

ZWO-projecten

Als ZWO commissie hebben wij twee taken. De eerste taak is de gemeente betrekken bij zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking. De tweede taak is geld werven en daarbij richten wij ons met name op de volgende drie projecten:

- Isa-e Church in Bangladesh
- Thijs en Marike Blok in Zambia
- Kinderbeschermingsprogramma MTC in Myanmar

Elk jaar helpt de ZWO commissie bij het organiseren van de Tweede Pinksterdagdienst. Voor dit jaar hadden wij onze jongerenwerker Fleur van Snippenberg uitgenodigd als spreker. Fleur gaat deze zomer naar Uganda emigreren. Zij wil daar jongeren die beschadigd zijn een hoopvolle toekomst bieden. Het werk dat Fleur hoopt te gaan doen in Uganda is geen betaalde baan. Fleur gaat dus leven op basis van giften. Zij is dan ook opzoek naar mensen die haar financieel willen ondersteunen, biddend om haar heen staan en emotionele betrokkenheid door bijvoorbeeld het lezen van de nieuwsbrief. Op haar website www.ffinuganda.com kun je meer lezen over haar beweegredenen en over hoe je haar kan ondersteunen. Als ZWO bevelen wij dit van harte bij u aan.
Dit jaar kan de Tweede Pinksterdagviering gezien de bijzondere omstandigheden helaas niet doorgaan. We hopen het volgend jaar weer met u goed te maken! Wel zullen wij ook dit jaar rond Pinksteren weer een brief naar u versturen.