Bangladesh en Rwanda

Onze kerk in actie voor een sterke kerk in Bangladesh
Als ZWO steunen we en willen we u laten delen in enkele projecten, waar onder van Kerk in Actie. Geïnspireerd door Jezus, delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen. Als christenen zijn we wereldwijd verbonden. We willen van elkaar leren en met elkaar delen. Daarom zet onze kerk zich via Kerk in Actie in voor het thema ‘Versterk de kerk’. Samen met partnerorganisaties van Kerk in Actie komen we op voor een sterke kerk wereldwijd. Een kerk die zich verzet tegen armoede en onderdrukking.
Rwanda 25 jaar na de genocide
In 2019 is het 25 jaar geleden dat één miljoen Rwandezen werden afgeslacht door hun buren. De jongvolwassen Rose Mukankaka overleefde de genocide, maar verloor haar ouders, broers en zussen. Ze besloot dat ze God wilde dienen door weeskinderen op te vangen en onder te brengen in pleeggezinnen. Zo ontstond Mwana Ukundwa, ‘geliefd kind’. In de afgelopen 25 jaar is het werk veranderd. Tegenwoordig ondersteunt de organisatie kinderen die hun ouders aan hiv-aids hebben verloren, of zelf besmet zijn. Zij krijgen medicijnen, schooluniformen en leren om te gaan met hun ziekte. Ook alleenstaande moeders die besmet zijn, worden ondersteund in de zorg voor zichzelf en hun gezin.
Maakt u dit werk mede mogelijk?
Geef aan de collecte of maak uw bijdrage over via NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. collecte Veertigdagentijd.
 Meer informatie:  www.kerkinactie.nl/veertigdagentijd
Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken?

Hartelijk dank!
Margreet Nonkes